C1: Zeer goede en belangrijke winst in Harmelen !

De voortekenen voor deze wedstrijd waren niet best; Joery was nog steeds geblesseerd en daarbij voegde zich deze week onze keeper Jesse met en vervelende liesblessure. Met dus nog maar 11 C1-spelers over en onze spits Olivier onder de lat vertrokken we naar Harmelen tegen de nummer 2; SCH’44. Uit de D1 waren Nik en Lars bereid om mee te gaan als reserve. De tweede confrontatie tegen dit team, de eerste ging met een zeer geflatteerde 1-4 thuisnederlaag verloren, er moest dus iets rechtgezet worden…

Met Jim in de spits, Olivier in het doel en Jonas als linkshalf werd er fel en geconcentreerd gestart. Iedereen was op scherp gezet en de warming-up was lekker zoals ie hoort te zijn. De twee teams waren in de beginfase aan elkaar gewaagd met enkele kansen aan beide kanten. Olivier stond als een huis en plukte de ballen uit de lucht of over de grond. De snelle vleugelspelers maakten het onze backs knap lastig en er werd besloten om Douwe en Yadelly van plek links en rechts te laten wisselen. Breukelen kreeg grip op de wedstrijd en drukt SCH meer en meer in de verdediging. Dat die niet helemaal lekker stond hadden we al gezien.

Dit werd bevestigd toen Hans een steekpasje op Jonas gaf en deze ongehinderd de bal voor kon geven. Jim plantte er z’n hoofd tegen en de bal lag keurig in de verre hoek: 0-1 ! Tja, dat was weer eens wat anders dan beginnen met een 1-0 achterstand, dat zou dan toch wel goed gaan… dachten wij?? Dat leek inderdaad zo toen de corner van Stef slecht werd weggewerkt en Justin voor de 0-2 mocht aantekenen.. We leken op rozen te zitten en SCH kwam er in deze fase niet meer aan te pas. De verwachtte derde en beslissende treffer bleef echter uit en zo kon het dat uit een uitbraak SCH’44 (1 minuut voor rust) voor ons slecht afliep: 1-2. Nooit lekker om vlak voor rust een “tikkie” te krijgen, echter met het vertoonde spel en concentratie behielden we het goede gevoel.

De tweede helft werd Lars ingebracht voor de licht geblesseerde Douwe, Jonas zakte terug op de rechtsback plaats, Lars op de linkshalf. Dit pakte goed uit en SCH’44 werd al snel duidelijk gemaakt dat de aansluitingstreffer slechts valse hoop was. Uit een corner van Justin werd alweer geblunderd en verdween de bal via een eigen SCH been achter de keeper: 1-3. Dit gaf weer even wat lucht en SCH’44 moest komen. Dit lukte nauwelijks maar hierdoor ontstond er wel meer ruimte voor onze snelle en hardwerkende aanvallers Justin, Jim en Stef. Toen Justin op links doorbrak en Jim prachtig vrijspeelde was de genadeklap uitgedeeld: 1-4 door Jim. Kansen voor Stef, Bob, Jim en Justin waren er ook nog, SCH ontkwam aan een hele grote achterstand..

Met nog 14 minuten op de klok werd ook de “kleinere van Tricht“ ingebracht, de met een lichte hamstringblessure kampende Stef werd enigszins gespaard, Nik ging de spits in en Jim week uit naar rechts. Er werd gemakkelijk gevoetbald, wellicht iets te gemakkelijk want……uit wederom een spaarzame uitbraak van SCH’44 werd de stand teruggebracht tot 2-4…..Breukelen liet zich vandaag echter niet van de wijs brengen en uiteindelijk was het Bob die de stand op een mooie 2-5 brengen na een voorzet van broertje Nik.

SCH’44 gaf zich gewonnen en de prima leidende scheidsrechter besloot er precies op tijd een einde aan te maken! Eindstand 2-5!! Mannen, we hebben genoten van jullie inzet en gedrevenheid vandaag! We doen weer mee in de strijd om plaats nummer 2 en we passeerden SCH en VVZ (dat vandaag voor de derde opeenvolgende keer verrassend verloor) op de ranglijst en klommen naar plaats 4. Wasmeer en Zuidvogels staan slechts 1 punt boven ons, over twee weken gaan we op bezoek bij VVZ’49 in Soest, volgende week eerst een thuiswedstrijd tegen de nieuwe hekkensluiter VVZA.

De doelpuntenpot werd ook weer lekker gespekt, vorige week was het 60 euro, vandaag kwam er weer 50 eurootjes bij!! Hij gaat lekker zo en de ouders trekken na dit soort wedstrijden natuurlijk graag de knip….Wat wordt het volgende week thuis tegen VVZA????

Overige uitslagen: Hooglanderveen - asc Nieuwland: 1-4, CJVV - SV Baarn: 2-1 (de eerste punten voor CJVV!!); Altius - Hoogland: 2-2; VVZA – Wasmeer: 2-4, VVZ’49 – Zuidvogels: 1-2.

22 Januari 2011; SCH’44 C1 - FC Breukelen C1: 2-5 (1-2)