Buitenboys uit, altijd lastig

Op deze stormachtige voetbaldag moest onze E5 op bezoek bij mede-koploper Buitenboys E15. Zoals de naam al doet vermoeden werd het een lange rit richting tegenstander (Almere-Buiten) …

Harde wind, een hobbelig veld, het grove spel van de Buitenboys en het zeer ongebruikelijke aanvangstijdstip van 14:00uur (!) speelden duidelijk parten; de E5 had in de eerste 10 minuten moeite om het goede combinatievoetbal van de afgelopen weken te laten zien. Tot overmaat van ramp moest Rick al snel in de wedstrijd gewisseld worden na een harde charge van één van de Buitenboys.

Gelukkig hadden we de beschikking over een prima inval-keeper. Levi van Bennekom (E4) verving onze geblesseerde Ryan, en deed dat met verve. Enkele afstandschoten-met-wind-mee werden door hem vakkundig uit de het doel gehouden. Maar ook de achterhoede met Yme, Roger, Rick en voor de gelegenheid ook Tieme, deden uitstekend werk en voorkwam een achterstand.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de E5 meer grip op het spel, en kwamen onze vleugelspitsen Damian, Tommy en Pim ook steeds vaker door. Vlak voor rust was het raak. Waar iedereen dacht dat hij naar Damian zou overspelen, slalomde Ruben nog een keer extra door de verdediging en schoot de bal in de rechterkruising: 0-1.

Na rust – met de wind in de rug – zette de E5 de tegenstander vast op de eigen helft. Aanval na aanval volgde, en het was aan de keeper van Buitenboys en de paal te danken dat het verschil slechts bij één doelpunt bleef. Ook een serie van zeven (!) aaneengesloten hoekschoppen van Pim, leverde helaas geen doelpunt op. En tsja, ook binnen het pupillenvoetbal geldt dan de wet dat als je zelf vergeet te scoren, de tegenstander dat vroeg of laat wel doet. Na weer een aanval van onze E5, counterde Buitenboys vlak voor tijd naar de gelijkmaker: 1-1.

Gelukkig hielden onze jongens het hoofd koel en wisten ze het meer dan verdiende punt naar Breukelen mee terug te nemen. Goed gedaan jongens!