E-5 begint voorjaarscompetitie met overwinning

Het is nog donker als om 07.45 uur op zaterdagochtend 7 spelers van de E-5 vertrekken richting Loosdrecht voor hun eerste uit wedstrijd van de voorjaars competitie tegen de plaatselijk SVL. Enkele ouders hadden het gevoel dat oude F-jes tijden herleefde, zonder deze gevoelens overigens te koesteren had ik de indruk. Het team was wat uitgedund omdat ook hier het griepvirus had toegeslagen samen met wat blessure leed.

Middenvelder Tieme was de gehele week ziek geweest, Keeper Ryan geblesseerd en verdediger Roger viel op het allerlaatste moment af, ook door de griep. Gelukkig was laatste man Matt op miraculeuze wijze spontaan hersteld naarmate de wedstrijd dichterbij kwam en is hij door privé chauffeur Rob in alle vroegte regelrecht naar het veld van SV Loosdrecht gereden. Volgens enkele Jomanda kenners binnen het team kan deze genezing ook niet anders met een vader die als verzorger alle velden inzegent.

Dat zijn vooraf op papier al wat aderlatingen en U begrijpt dat er betere condities denkbaar zijn om de voorjaars competitie te beginnen. Zo vertrekken 7 spelers van de E-5 in de wetenschap dat er geen wissels zijn en dat zij het dus moeten doen vandaag. Maar dat dergelijke zaken ook positief kunnen uitwerken zal tijdens de wedstrijd blijken.

Maar voor dat we naar de wedstrijd gaan wil ik nog even een opmerking maken over de team mentaliteit van Tieme en Ryan. Die ondanks de vertrektijd toch van de partij waren om mee te gaan om hun team aan te moedigen. Top jongens. Verder stonden langs de lijn papa Bas, papa Sjoerd, papa William, papa Dick, mama Joyce (met limonade kan) en papa Rob (zoals altijd met de waterzak) klaar voor de wedstrijd. Vanaf deze plaats beterschap papa Tymon je hebt wat gemist, dus lees dit stukje goed. En coach Arie en Raymond, die tijdens de winterstop hun koppen bij elkaar hadden gestoken om een nieuw item aan het voetbalspel van hun team toe te voegen.

De verkiezing van ‘Team Speler van de Week’. Elke week wordt een speler gekozen die zich extra heeft ingezet voor zijn team, goed over heeft gespeeld, een redding heeft verricht, fair play heeft gespeeld of iets anders opmerkelijks heeft gedaan. Kort gezegd de teamprestatie heeft bevorderd. Die speler krijgt dan voor een week een beker mee naar huis en neemt deze de volgende wedstrijd weer mee. Wie aan het eind van de competitie de beker het vaakst heeft verdient mag deze behouden.

Het werd langzaam aan licht en ook de mist rond het veld trok wat weg waardoor ons een eerste glimp werd gegund van de tegenstanders. Aan de overkant stonden wat flinke mannetjes met opgestroopte mauwen klaar voor hun aftrap. Aan onze kant stond aanvoerder voor vandaag Ruben klaar met Tommy en Damian. De ervaring leert dat deze band net wat extra’s geeft en hopelijk zou dat vandaag weer zo zijn. Rick heeft de handschoenen van keeper Ryan opgepakt en neemt de 1e helft plaats onder de lat. Vanaf de aftrap zien we een gretig FC Breukelen dat veel inzet toont en direct enkele kansen creëert. Het duurt dan ook niet lang voordat spits Ruben de 0-1 maakt.

En even later is het al 0-2 door Damian die vanaf links zijn directe tegenstander uitspeelt en na goed doorzetten mooi afrond. Het spel inspireert Papa Bas tot het voortreffelijke initiatief om halverwege de eerste helft alle meegereisde ouders te voorzien van een bakkie koffie, inclusief de coaches en verzorger. Misschien een beker voor in het leven roepen!!! Dan de verdediging die stond de eerste helft als een huis. Met op links Pim die met zijn fluwelen voet enkele keren goede passen gaf en opvallend goed verdedigde. Op rechts Yme die zo nu en dan goed mee opkwam en daarbij een goed schot in huis heeft. Daar tussen in staat Matt zijn mannetje door weer onopvallend verdienstelijk te spelen in dienst van het team door op het juiste moment in te stappen en zo menig aanval van de tegenstander in de kiem te smoren.

En de twee keer dat de spelers van SVL wel voor onze goal kwamen was daar keeper Rick die een goede stand in bleek te zijn en tot de rust de nul hield. Goed gedaan Rick. Maar dat was nog niet alles. Er waren twee handen vol aan goede aanvallen waarbij overspelen werd afgewisseld met individuele acties om de directe tegenstander uit te spelen maar waarbij er niet werd gescoord. Zo zijn nog twee kansen van Damian, twee van Ruben, drie schoten van Tommy (die zijn vizier net niet helemaal op scherp had staan) en een schot van Yme te zien geweest. Dan is daar het rust signaal.

Mama Joyce komt met een kan met heerlijke aanmaak limonade aangerend zodat de spelers in elk geval over voldoende suiker beschikken voor de tweede helft. Het riekte naar geoorloofde doping, maar alle legale middelen zijn geoorloofd in de strijd. Mocht U geïnteresseerd zijn in de samenstelling dan moet ik U helaas teleurstellen want het recept is geheim. Dan de tweede helft. Tommy neemt nu plaats onder de lat en Rick wordt weer veldspeler. Het tot dan toe matig spelende SVL gaat na de rust uit een ander vaatje tappen. Met name het onderdeel fysieke inspanning (om een woord wat “gewelddadiger” klinkt maar niet te gebruiken) wordt ingezet in een pogen wat te doen aan hun achterstand. Onze jongens raken even onder de indruk maar na 6 aanslagen op Ruben, twee op Pim en nog enkele andere, zullen we maar zeggen dat ook dat wend. Maar ze laten het niet verder komen dan 1-2.

Sterker nog eenmaal bekomen van de schrik pakken ze de draad weer op en door overspelen en inzet lopen ze uit naar 1-4. Door wederom een goal van Ruben (dus toch die aanvoerdersband?). Gevolgd door een goal middels een hard schot van Rick, na een schitterende pass vanaf linksachter naar rechtsvoor van Pim. Zo zorgen ze voor voldoende marge. In de laatste minuut wordt het nog 2-4 maar dat mag de pret niet drukken.

Eenmaal in de kleedkamer mogen onze scouts Tieme en Ryan bekend maken wie volgens hun de beker voor Team Speler van de Week mee naar huis krijgt. Na een kort beraad buiten de kleedkamers met Arie en Raymond komen ze terug. Tieme en Ryan roepen Matt uit tot speler van de week. Hij heeft in dienst van het team gespeeld en twee keer een schot op goal geblokkeerd door zich voor de bal te gooien. En daarbij ook goed over gespeeld. En hoewel hij al twee weken niet kon trainen toch de hele wedstrijd heeft volgehouden en zo zijn team een goede dienst heeft bewezen. Voor de andere spelers is er volgende week een nieuwe kans jongens.

En denkt U nu weer ik heb iets gemist, kom dan a.s. zaterdag kijken bij de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen de E-1 van Kockengen. Allemaal bedankt en tot volgende week.