D1 start goed na winterstop

De winterstop, wat betreft de competitie voor de D1, was lang geweest. De laatste wedstrijd van 20 november tegen koploper NVC D1 ging verloren. Verschillende oefenwedstrijden en een zeer succesvolle KNVB zaalwintertour moesten de D1 weer klaarstomen voor de 2e helft van deze competitie.

Helaas moesten we maar liefst 3 spelers missen: Duco, Lars en Zwier (wel aanwezig) moesten verstek laten gaan. Uit de D2 werden Danilo en Levi geselecteerd als invallers.

Almere City D3 was zaterdag de tegenstander. Tegen dit team (oud Omniworld) was de allereerste wedstrijd uit met 1-2 gewonnen. De tegenstander kwam zeer sterk uit de startblokken. Met prima spel en lef werd er flink druk gezet op de verdediging van Breukelen. Dat leverde een vroege openingsgoal op en ook de 0-2 was niet lang daarna gemaakt.

Gelukkig leverde onze 2e kans in de wedstrijd gelijk resultaat op. Gino zorgde voor de aansluiting. 2 minuten later een strafschop vanwege hands en Max maakte de stand gelijk. Vanaf dit moment en gedurende vrijwel de hele 2e helft bepaalde Breukelen het spel. Helaas leverde de overvloed aan kansen het team nog maar 1 (goedgekeurd) doelpunt op. De 4-2 werd afgekeurd, na overleg met de grensrechter.

Drie belangrijke punten waarmee weer een klein beetje omhoog gekeken kan worden naar aansluiting met de middenmoot van de 1e klasse G. De uitslagen van onze tegenstanders geven de hoop dat er nog van alles kan gebeuren de komende 10 wedstrijden!