C1 - CJVV: Een wedstrijd met twee gezichten…

Wel gehoopt maar niet gedacht…Na alle regen van de afgelopen dagen hadden we er eigenlijk niet op gerekend dat we vandaag zouden kunnen voetballen..Gelukkig viel het allemaal mee en kon de eerste van de inhaalwedstrijden worden afgewerkt tegen het Amersfoortse CJVV (helaas zonder de geblesseerde Joery…).

Dit team bungelt puntloos onderaan, er moet een wonder gebeuren om dit team nog van de degradatie te kunnen redden..Met een prima oefenwedstrijd tegen Elinkwijk in de benen begonnen de mannen van FCB fel en fris aan de wedstrijd. Al binnen de eerste minuut direct twee grote mogelijkheden om de score te openen. Eerst Jim daarna Bob uit de corner. Het leek wel heel erg gemakkelijk te gaan en de druk werd flink opgevoerd.

Achterin dacht een enkeling er kennelijk ook zo over en zo kon het dat de bal pardoes in de voeten van een tegenstander werd geschoven. Met een zondagsschot en een stuiter werd Jesse verrast en bolde het net van het verkeerde doel: 0-1 ! Even een kleine tegenvaller maar onze trouwe supporters weten inmiddels dat onze jongens dit seizoen al vaker op een 0-1 achterstand kwamen, ervaring genoeg dus….

In hoog tempo ging de bal rond, het wachten was op de eerste goal van de witte brigade..Na goed doorzetten van aanvoerder Hans kwam hij oog in oog met de keeper. Met een bekeken schot via de binnenkant paal liet hij de gelijkmaker noteren: 1-1. Vrijwel direct hierna was het dezelfde Hans die een mooie pass op Jim geeft. Jim reageert alert en tikte de 2-1 binnen.

5 minuten later was het alweer juichen toen Justin in het strafschopgebied maar nauwelijks op de been kon blijven en toch nog de 3-1 binnenschoof. We maakten ons op voor een mooie show, het tempo bleef hoog en we vonden elkaar gemakkelijk. Uit een voorzet van Stef glijdt Jim de 4-1 in de hoek, de 5-1 was van Olivier op aangeven van Jim. Met deze mooie stand werd er gerust, sommige ouders keken echter zeer ongerust denken aan hun portemonnee…….;-)

We verdenken deze ouders ervan dat ze hun jongens hebben bedreigd want in de tweede helft was alles anders. Waar we dachten door te kunnen stomen en de doelpuntenpot flink te spekken, bleef de productie plotsklaps stilliggen,,,Tot 7 minuten voor het einde gebeurde er eigenlijk niets meer, was het tempo gehalveerd en gingen er teveel voor eigen succes door met de bal aan de voet grote afstanden af te leggen, Jammer maar ik meende toch enkele opgeluchte gezichten te zien. Bob maakte er nog de 6-1 van en toen Jantijn geblesseerd uitviel en we met 10 man verder moesten viel er nog een goal van CJVV uit de lucht…:uitslag 6-2 en drie punten toegevoegd.

Koploper Nieuwland won van nummer drie VVZ’49, SCHH’44 ging met 6-1 hard onderuit tegen het sterk opkomende Wasmeer. Zuidvogels won met 3-0 van VVZA, Hoogland en Hooglanderveen deelden de punten (2-2) en de oranjehemden van Altius kwamen met een 0-3 overwinning terug uit Baarn, Zo zijn de nummers 2 t/m 6 weer wat in elkaar geschoven met kleine verschilletjes. Volgende week de belangrijke inhaalwedstrijd tegen nummer 2 SCH’44 uit Harmelen (14.30 uur). Bij winst doen we weer mee om de podiumprijzen twee en drie, goed trainen en voorbereiden voor een revanche op de eerdere nederlaag tegen deze geel-zwarten.

De finales (later in de middag) in de KNVB Zaalvoetbal wintertour liepen uit op een teleurstellende 4e plaats. We kwamen tekort tegen Victoria en FC de Bilt, de krachten waren op het veld al verloren gegaan..

15 Januari 2011; FC Breukelen C1 - CJVV C1: 6-2 (5-1)