KNVB Zaalvoetbal: C1 door naar de finales

Met acht man vertrokken we vandaag (8 januari 2011) richting Zeist voor het KNVB Zaalvoetbaltoernooi op het KNVB Sportcentrum. Jesse, Jantijn, Douwe, Bob, Hans, Jim, Olivier en Stef stonden voor de taak om het team naar de finalepoule, een week later op dezelfde plek, te loodsen. De leiding was vandaag in handen van Sander en Edwin gezien Patrick met vakantie was…

Omdat NVC niet kwam opdagen (..) werd het programma iets ingekort en speelden we drie wat langere wedstrijden tegen Candia'66, Saestum en HDS.

We begonnen tegen Candia, kwamen twee keer op voorsprong en gaven deze evenzoveel keer weer weg…Met nog 15 seconden te spelen wist Bob gelukkig het net weer te vinden en dus startten wij met een wat gelukkige 3-2 overwinning. 2 xBob en 1x Olivier.

De tweede wedstrijd tegen Saestum leek wat gemakkelijker te gaan. Via Jim en Stef kwamen we al vlot op een 2-0 voorsprong en leken ons op te maken voor meer… Vele kansen werden echter om zeep geholpen en toen Jantijn de laptop van de wedstrijdleiding met de bal dichtklapte mocht hij voor twee minuten gaan zitten …..Met een man minder kregen we vervolgens de 2-1 om de oren, hier bleef het gelukkig bij.

De laatste wedstrijd tegen HDS (ook zij wisten hun eerdere twee wedstrijden te winnen) ging nog om de “eer” van de eerste plaats in de poule. We wisten al dat we door gingen naar de finale poule (nrs 1 en 2 gingen door).

In de 6e minuut kwamen we met 0-1 achter en ongelukkig (via een rare klutscorner) zelfs op een 0-2 achterstand. Met mooie combinaties en twee doelpunten van Jim kwamen we weer langszij en roken we de overwinning. Helaas viel de verdiende treffer niet meer en dus eindigden we op doelsaldo op een tweede plaats.

Het vervolg dus volgende week zaterdag 15 januari. Eerder die dag spelen we thuis onze inhaalwedstrijd tegen CJVV (11.00 uur), ’s middags om 17.00 uur de aftrap in de zaal. Eerst nog een nuttige oefenwedstrijd tegen de C2 van Elinkwijk (maandag 10 januari 20.00 uur), een sterk team die het goed doet in de eerste klasse.