E1 moet nog wennen aan voetballen in 2011

Zo langdurig als we in december 2010 tegen sneeuw en ijs op de velden hebben aangekeken, zo snel was de witte deken begin januari 2011 verdwenen. En zo kon de E1 al op 8 januari thuis oefenen tegen hoofdklasser u.s.v. Elinkwijk E2.

Elinkwijk bleek een geslepen team met een aantal kleine, handige en razendsnelle dribbelaars die het fysieke werk niet uit de weg gingen. Een duwtje hier, een zetje daar, de pleintjesvoetballers uit de Domstad beheersten het allemaal. Advies aan onze E1: leer daarvan jongens, geef je ogen goed de kost en gebruik ook je lichaam op de juiste momenten! Zolang de scheidsrechter niet fluit, is er veel toegestaan.

Na zoveel voetballoze weken bleek onze E1 niet echt wakker voor een heuse partij op het hobbelige (natuur)gras. Aan alle kanten werden ze afgetroefd (snelheid, felheid, concentratie) en het was aan de sterk keepende Sam en de zelfzuchtige Utrechtse doelpogingen te danken dat het met de rust slechts 0-1 stond.

In de tweede helft konden de withemden elkaar wat beter vinden, maar ontbrak het aan zuivere eindpasses. En juist toen de E1 meer kansen creëerde, viel er een onnodige tweede tegentreffer aan de andere kant. Sam werd even later veel te hard geraakt door een wilde aanvallende doelpoging, wat voor FC Breukelen het teken was om nog fanatieker het Utrechtse doel op te zoeken. Gelukkig was daar uiteindelijk één fraai uitgespeelde combinatieaanval die Jochum in staat stelde de bal in de verste hoek te schieten. Een prachtgoal.

Hierna was echter de koek aan beide kanten op en aldus werd het voorjaarsseizoen begonnen met een 1-2 nederlaag. Een leerzame voetbalochtend die gelukkig wat kleur kreeg door de E2 die op het buurveld met 4-2 won van Elinkwijk E3. De komende week iedereen weer lekker fanatiek trainen en de goede draad van het najaar weer oppakken, zodat we zaterdag tegen Argon E3 er weer helemaal klaar voor zijn!

8 januari 2011, FC Breukelen E1 – u.s.v. Elinkwijk E2 1-2

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochum, Jayson, Jordi H.

(1e h.) 0-1 Elinkwijk.

(2e h.) 0-2 Elinkwijk, 1-2 Jochum.