E1 ongeslagen bij KNVB zaalvoetbal

De E1 van FC Breukelen heeft ook in de Utrechtse Sporthal Zuilen laten zien dat ze lastig zijn te verslaan. In een dubbele ontmoeting met de E1-teams van s.v. Zeist en Bunnik ’73 verdwenen alle twaalf punten in de Breukelense tas.

(Jammer: de vierde uitgenodigde ploeg, Focus ’07 uit Culemborg, kwam niet opdagen, stond in de file, had zich verslapen of vond Utrecht op de vroege zaterdagmorgen gewoon iets te veel van het goede.)

Bij de eerste wedstrijd in de KNVB Zaalvoetbal Wintertoer om 9.00 uur tegen de paarswitten uit Zeist leek het wel of het ook IN de hal geijzeld had. Met grote regelmaat gleden beide partijen uit over de wel erg kleine plofbal of de stroeve zaalvloer. Na een 0-1 achterstand viel langzaam maar zeker het kwartje en werd deze 0-1 omgebogen in een 2-1 zege.

De tweede partij tegen Bunnik ’73 ging al een stuk beter en door slim te combineren zetten de withemden een degelijke 3-0 overwinning neer.

De derde match, wederom tegen s.v. Zeist, leek een kopie van de eerste partij. Een 0-1 achterstand werd weggepoetst met twee snelle goals: eindstand 2-1.

De vierde en laatste wedstrijd ging weer tegen Bunnik ’73 dat al vlot behoorlijk leeg gespeeld bleek. Vreemd genoeg wisten onze mannen niet meer dan één treffer te produceren: 1-0 winst op de blauwgele formatie.

En zo zat op 10.55 uur het toernooi er alweer op. Vier partijen gespeeld, alle vier gewonnen, 8 goals vóór, 2 tegen. Een mooi resultaat van een gretige groep withemden die ondervond dat zaalvoetbal toch iets anders is dan veldvoetbal. Zonder veel coaching realiseerden de jongens snel zelf (een enorm winstpunt!) dat rennen, draven en pingelen in de zaal een kansloze missie blijkt.

In tegenstelling tot eerdere ervaringen met KNVB-zaalvoetbal beleefden we vandaag een lekker vlot gespeeld toernooitje in een prima hal, met een deugdelijke wedstrijdleiding, voldoende scheidsrechters, leuk combinatiespel, snel geserveerde koffie en – met oog op de vervelende gladheid op de weg – gelukkig lekker dichtbij! We zijn weer wat wijzer.

Prettige feestdagen allemaal en een voorspoedig 2011.