Aandeel A1 debutanten bij ruime bekeroverwinning FC Breukelen 1

Terwijl de kranten volstaan over het aantal jeugdspelers dat speelt en doorbreekt in Ajax 1, speelt zich in Breukelen een soortgelijk scenario af. Vorig seizoen werden zowel het 1ste als 2de selectie elftal al kampioen met 75% spelers uit de eigen jeugdopleiding en ook dit seizoen hebben alweer diverse spelers hun debuut gemaakt in het eerste elftal.

Tegen RUC, uitkomend in de 4de klasse zondag, moest FC Breukelen een extra rondje bekervoetbal spelen om bij de laatste 32 teams te komen. Voor het 2de opeenvolgende jaar werd men ingeloot om een extra tussenronde te spelen. RUC schakelde in de vorige wedstrijd Geinoord uit, uitkomende in dezelfde klasse als Breukelen. Geen ploeg om te onderschatten dus, maar trainer Koos van Zoest gunde toch veel jonge talenten een kans.

Zo kon het gebeuren dat men startte met A1 keeper Sander Mur tussen de palen en vaste waarde Alex Sacca heeft er een serieuze concurrent bijgekregen. Mur was in de eerste 10 minuten 3x de winnaar in een rechtstreeks duel met de spitsen van RUC, waardoor Breukelen de snel verkregen voorsprong door Sukru Sokman verder kon uitbouwen. Op rechtsback maakte Tomra Koel zijn debuut. Vorig seizoen kwam hij over uit de A1 van Jan Blom en ontwikkelde zich razensnel als vaste back in het 2de team. Hij zag zijn uitstekende eerste seizoenshelft bekroond met een basisplaats en ook hij bleef uitstekend overeind. Op links lijkt Rick de Lange de strijd om de backpositie te gaan winnen hoewel de concurrentie met Sjoed Molleman hevig is.

De Lange speelt nu voor het 2de jaar bij de senioren en ook aan dit talent kan Breukelen de komende jaren nog veel plezier beleven. Met Breukelen routiniers Hoogvliet (achterin) Plomp (middenveld) en Goossens (aanval) werden de jonkies aan de hand genomen en liep men makkelijk uit naar een 0-4 voorsprong, mede dankzij een goal van Rick de Lange, die in de 2de helft vervangen werd door Sjoerd Molleman.

In de 2de helft maakte Nino Raaf, ook uitkomend in de A1 zijn debuut en net zoals de meeste Ajax debutanten in het verleden, bekroonde ook hij zijn debuut met een doelpunt waardoor Breukelen nog verder uit kon lopen en uiteindelijk met 1-7 als winnaar van het veld stapte.

Een prima resultaat voor de jonge ploeg die van Zoest het veld in had gestuurd zeker als men bedenkt dat men in deze wedstrijd nog een elftal aan spelers niet gebruikte. Jonge vaste waardes als Alex Sacca, Lars van de Post, Sven Hensbergen, Jacky Castelijns en Thom van Wageningen speelden of met het 2de mee (4-0 overwinning tegen De Vecht 1) of hadden andere verplichtingen en routiniers Ivar van Dinteren, David Toxopeus en Wouter Kos werden gespaard.

Begin januari zal er geloot worden voor de volgende ronde en loot men tevens door tot de finale. FC Breukelen wil graag nog een rondje verder en hoopt na 2 seizoenen Spakenburg UIT nu op een thuiswedstrijd tegen een hoofdklasser of Topklasser.