C1 is de kluts en zelfvertrouwen kwijt

Dat onze C1 de laatste weken niet in goede doen is, is een understatement….Het vertrouwen, de overtuiging, onze resolute verdediging, het voetballende middenveld en de anders zo trefzekere aanval…het is even allemaal helemaal weg. En waar het aan ligt? Niemand kan het antwoord echt geven! De instelling vandaag was in ieder geval al weer een stuk beter dan vorige week toen we de wedstrijd gewoon hebben weggegeven. De opponent van vandaag was Wasmeer, een prima ploeg met snelle en sterke spitsen.

Dat ondervonden we al snel want binnen 2 minuten lag de al achter Jesse! Een voorzet van rechts kon vrij worden ingekopt, onbereikbaar voor onze keeper: 0-1. Niet dat we daar van onder de indruk zouden moeten zijn, deze stand komt ons immers de laatste weken bekend voor, toch moet gezegd dat Wasmeer de eerste 20 minuten verruit gevaarlijker en beter was. Snelle uitbraken met gevaarlijke situaties waarop we op dat moment nog maar weinig tegenover konden zetten. Een kwartier later was het dan ook raak toen hun spits via de linkerkant kon doorbreken en met een snoeihard diagonaal schot de bal in de touwen joeg: 0-2…Pas toen durfde Breukelen een beetje te gaan voetballen en de aanval te zoeken, waarbij er opgepast moest worden voor de gevaarlijke counters van Wasmeer.

Breukelen zette druk, kreeg een paar prima mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd maar telkens hadden we teveel tijd nodig en besloten we nog even te kappen en te draaien waardoor de verdedigers van Wasmeer nog net op tijd een voet dwars konden zetten. Toen de doorgebroken Bob met vrije toegang naar de keeper werd neergehaald en dit bestraft werd met slechts geel, voelden we de bui al hangen; Dit zou niet onze dag worden. Met een 0-2 stand werd er gerust.

In de tweede helft ging Breukelen nog feller op zoek naar de aansluitingstreffer die gezien het spel op dat moment best te verwachten en verdiend geweest zou zijn. Helaas bleven we net als in de eerste helft te lang treuzelen en gekapt in plaats van vol de wreef eronder! Tja…en dat weet je het eigenlijk wel. We waren inmiddels overgegaan op een 1 op 1 verdediging en bij een afgeslagen aanval kreeg een Wasmeer speler de bal voor z’n voeten en kon em eenvoudig binnen werken: 0-3! De wedstrijd was gespeeld en de geest uit de fles. Een paar kansjes op een treffer maar het was opnieuw Wasmeer wat wist te scoren uit een prima opgezette uitval: 0-4, dit was tevens de einduitslag.

Wellicht een iets te hoog uitgevallen uitslag, toch een terechte overwinning voor de mannen uit Hilversum die hierdoor Breukelen op de ranglijst passeerden. Breukelen is inmiddels naar de zesde plaats geduikeld, misschien horen we daar ook wel te staan….we zullen zien of de boys zichzelf weer terug weten te vinden!

De competitie is bijna op de helft, Nieuwland heeft vandaag met maar liefst 1-5 gewonnen van en bij SCH en lijkt daarmee eenvoudig en met grote afstand op de titel af te stevenen. VVZ’49 en SCH’44 strijden om de tweede plaats, onderin wordt het een Amersfoorts onderonsje tussen CJVV en VVZA.

Uitslagen: SCH’44 – Nieuwland: 1-5, CJVV – Zuidvogels: 0-2, VVZA – Hoogland 1-5, VVZ’49 – Altius 3-1, Hooglanderveen – SV Baarn: 2-1

13 November 2010: FC Breukelen C1 - Wasmeer C1: 0-4 (0-2)