Ook Laren 99 E1 slachtoffer van opmars E1

Met gemengde gevoelens ontvingen we vandaag Laren 99 E1, de nummer 5 op de ranglijst. Een team dat we terloops aan het werk hadden gezien op het buurveld toen onze E1 met 5-2 de oren werd gewassen door Laren 99 E2. Laren 99 E1 won toen zeer overtuigend met 6-1 van Argon E3. De withemden waren gewaarschuwd. Zouden ze hun opmars kunnen voortzetten tegen deze productieve ploeg?

Laren 99 E1 bestaat uit een mix van kleine kereltjes en enkele reuzen die allen heerlijk kunnen voetballen. Met name de nummer 10 is een verduiveld handige speler. In de eerste helft kreeg onze E1 na een paar minuutjes aftasten snel de overhand. Keer op keer werd met diepe passes gelegenheidsspits Guido gevonden die zich onsterfelijk had kunnen maken door in één helft zeker vijf keer te scoren. Guido had het vizier echter nog niet op scherp en het bleef zodoende lang 0-0.

Er volgden nog enkele andere kansen om de score te openen. Zo had de vandaag verdedigend(!) sterk spelende Jayson pech toen zijn kopbal met een sierlijke boog over de lat verdween. Ook zijn van veraf genomen vrije trap zeilde jammer genoeg over het Larense doel. En ja hoor, wat gebeurt er dan? Na ongelukkig balverlies aan de rechterkant kon Laren ineens voluit opstomen naar het doel van Sam. Met een werkelijk prachtige combinatie werd de linkerspits diep gestuurd die al even beheerst de bal panklaar legde voor een opgekomen middenvelder. Tegen de bekeken schuiver in de hoek was Sam kansloos. Ruststand: 0-1.

Zoals zo vaak komt vroeg of laat Jordi H. lekker op stoom. In zes minuten tijd was hij eerst zeer attent bij een hopeloos te zachte terugspeelbal in de Larense defensie (1-1) en daarna was het weer tijd voor de JH Classic: een harde inspeelpass met rechts in één keer klaar leggen, omdraaien en verwoestend uithalen: 2-1.

Vijf minuten later was het Larense verzet definitief gebroken toen Jayson het met een afstandsschot probeerde. De hoge bal bleek een niet al te moeilijke klus te worden voor de Larense keeper, maar tot ontsteltenis van iedereen uit het Gooi liet hij de bal simpel door zijn handschoenen glippen: 3-1. Daarna was het weer Jordi H. die zijn doelpuntentotaal op 14 zetten met zijn derde treffer van vandaag: 4-1 Verder dan een verdwaalde omhaal op de kruising kwam Laren niet. Al met al een zeer terechte overwinning, waarbij vooral in de tweede helft niets werd weggegeven. Gefeliciteerd boys!

Volgende week vroeg op: om 9.00 uur zijn we in Huizen bij De Zuidvogels E2 te gast.

13 november 2010, E1 – Laren 99 E1 4-1

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochem, Jayson, Jordi H.

(1e helft) 0-1 Laren.

(2e helft) 1-1 en 2-1 Jordi H., 3-1 Jayson, 4-1 Jordi H.

Man Of The Match: Jayson.