Breukelen 2 morst dure punten

Vorige week leek Breukelen 2 de koppositie nog stevig in handen te hebben, maar na afgelopen zaterdag is de spanning voor de eerste periode weer helemaal terug. Concurrent CJVV wist namelijk een overtuigende 5-0 zege op Nieuwland te boeken terwijl Breukelen het zelf erg lastig had tegen TOV. Bijna de gehele selectie is momenteel fit, waardoor trainer Roy gedwongen is lastige keuzes te maken. Hierdoor staat er wel een team staat dat niet zwakker wordt wanneer er een nieuwe speler binnen de lijnen komt, dit kan een groot voordeel zijn in het restant van de competitie.

Breukelen begon deze wedstrijd in een 4-4-2 formatie met deze keer Maikel in de spits in plaats van Job. De eerste helft was van beide kanten niet hoogstaand, maar ook zeker niet slecht. Er gebeurde niet veel en Breukelen creëerde eigenlijk maar twee goede kansen, waarvan één van grote schoonheid. De aanval startte achterin en na een combinatie over de linkerkant werd Maikel gezocht, die een zowel ingenieus als verrassend overstapje in huis had. Ricardo verscheen hierdoor alleen voor de keeper maar kon de kans helaas niet verzilveren, mede door alert keeperswerk. Desalniettemin was de aanval een lust voor het oog en kregen de toeschouwers ook eindelijk eens wat te zien. De andere grote kans was een kopbal van Maikel die net over ging. De verdediging, die deze keer bestond uit Tomra, Rick v/d V, Marc en Thom gaf weinig weg en dus was een 0-0 ruststand een logisch gevolg.

De tweede helft bracht een stuk meer spektakel dan de eerste helft, al was dit niet altijd even positief. Breukelen leek niet scherp uit de kleedkamer gekomen te zijn, dit werd vrij snel na rust afgestraft door TOV. Na een slimme steekpass werd vanaf de rechterkant van het strafschopgebied in de korte hoek raak geschoten, 0-1. Breukelen ging op jacht naar de gelijkmaker in een wedstrijd die steeds grimmiger begon te worden. Echt grote kansen kwamen er niet, maar de druk van Breukelen nam zeker toe. De gelijkmaker viel uiteindelijk na een actie van Maikel, die de gehele verdediging van TOV op dat moment bezig hield. De bal belande voor de voeten van Peter die resoluut en met de nodige souplesse de bal in het doel stiftte,1-1. Hierbij volgde al het nodige commentaar van de tegenstander op de scheidsrechter, iets dat naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar erger werd. Het dreigde helemaal uit de hand te lopen toen een speler van TOV een beuk uitdeelde omdat de bal niet buiten het veld werd gespeeld door Breukelen toen er een speler van TOV op de grond lag. De wedstrijd werd echter hervat zonder gele of rode kaarten uit te delen. Breukelen was niet bij machte om één van de resterende kleine kansen te benutten en bleef zelf weinig weggeven mede dankzij de sterk ingevallen Anthony. De wedstrijd eindigde op deze manier in 1-1.

Veel TOV spelers waren zeer blij met dit punt, terwijl bij Breukelen vooral het gevoel overheerste dat er meer in gezeten had. Er werd echter al beter gespeeld dan vorige week en dus was er ook geen sprake van bittere teleurstelling. Door deze remise ziet Breukelen CJVV tot op één punt naderen en is het gat met Spakenburg twee punten. Als Breukelen de volgende twee wedstrijden wint is de periodetitel een feit en dan is het eerste doel bereikt. Hiervoor zal Breukelen allereerst de uitwedstrijd bij Huizen aankomend weekeinde moeten winnen. Hierover volgende week meer.