F7: Na zonneschijn komt regen

Ondanks de voorspelde plensbuien is het droog en zou dat ook blijven tot vlak na de penalty’s. Helaas moest Breukelen het vandaag zonder Lucio en Keshia stellen. Bij aankomst op het veld gaf het kleine formaat van onze Larense tegenstanders ons team veel zelfvertrouwen. Dit ging goed komen!

Direct na de aftrap door Breukelen wordt het spel al stilgelegd: een Larense speler is in het gezicht geraakt. Drie minuten later wederom: dit keer een Larense speler die naar zijn enkel grijpt. Commentaar van Joost: ‘ik weet niet wat er was; ik deed niets’. En zo was het ook. Waren deze kleine Larense spelertjes wel opgewassen tegen onze Breukelse jongens en meiden?

Breukelen vervolgde gedreven en de eerste helft vond dan ook voornamelijk op de zijde van Laren plaats. De eerste 10 minuten resulteerde 2 aanvallen van Tessa net niet in een goal door het goede keepwerk van de keeper van Laren welke in het doel veel zelfvertrouwen uitstraalde.

In de 13e minuut was het dan toch zover: Vincent schiet van rechts over de hele verdediging in de linker bovenhoek. Van Bommel zou er trots op zijn. Door anticiperend fotowerk van uw verslaggever kon dit moment op de gevoelige plaat worden vastgelegd.

f71.png

Breukelen blijft in de tweede helft de druk op het Larense doel flink opvoeren, maar komt ondanks meerdere fraaie kansen niet meer tot scoren.

Bij zoveel aanvallen op de Larense helft zit het gevaar natuurlijk in de counter en dat bleek ook. Gelukkig wist een fanatiek verdedigende Mexim deze bij herhaling te stuiten. Als een terriër beet hij zich vast aan de aanvallende tegenstanders, hierbij goed geholpen door Yassine.

De 2e helft begint Breukelen met het gevoel de overwinning zo goed als op zak te hebben. Het fanatieke spel van de eerste helft is vanaf aanvang niet meer terug te vinden. Laren ’99 daarentegen begint de 2e helft helemaal opgeladen. Nú moeten zij het doen. En dat doen ze…

In eerste instantie wordt in de 4e minuut van de 2e helft Jelle die ons doel verdedigt gepasseerd, maar gelukkig wordt de bal nog door een veldspeler van de lijn getrapt. Laren blijft de druk opvoeren. Het spel heeft zich nu helemaal verplaatst naar de Breukelse helft van het speelveld. In de 7e minuut nog een mooie redding van Jelle, maar in de 8e minuut scoort Laren alsnog heel verdiend na eerst de linker paal te hebben geraakt. Laren is gelijk gekomen. In de 12e minuut komt Laren echter door aanhoudend aanvallend te spelen op voorsprong en bekrachtigt dit door een 3e goal in de 15e minuut.

Breukelen probeert in de laatste 5 minuten nog terug te komen en heeft een paar goede aanvallen op het doel van Laren, maar het is lastig scoren met 12 man in het doel. Breukelen lijkt maar niet meer in zijn spel te kunnen komen.

f72.png

Eindstand: 3-1 voor Laren ’99.

Gelukkig wist Breukelen de penalty’s te ‘winnen’.

Helaas dit keer dus geen winst voor Breukelen. Het wegzakken van ons spel in de 2e helft, zowel individueel als als team lijkt een verklaring alsook het missen van enkele sterspelers en de vele wissels welke noodzakelijk waren om iedereen te laten spelen, maar ook ten koste gaan van een vaste opbouw van aanvallers en verdedigers. Ik heb dit althans vernomen van Johan Derksen. Zelf zou ik dat niet weten… Er werd door de aanwezige ouders nog flink nabeschouwd.

Na afloop was de sfeer in de kleedkamer gelukkig heel goed. We hadden immers de 1e helft én de penalty’s gewonnen… In stromende regen reden we weer terug naar Breukelen. Aan het weer had het niet gelegen.