E1 klimt op ranglijst na makkelijke zege op BVV 31

De dag begon rustig: nauwelijks wind en af en toe een lekker zonnetje. Ruim op tijd arriveerde iedereen(!) – dus mét de vorige week geblesseerde maar nu weer fitte Jordi G. en Jayson – bij BVV 31.

Na 10 minuten in de eerste helft echter meenden de weergoden dat er in Blaricum toch nog niet genoeg regen was gevallen. Er werden wat volle emmers aangerukt en over het gezellige sportpark van BVV 31 uitgegoten. Onvoorstelbaar, wat een bui! De scheidsrechter deed het enige juiste en staakte voor een klein kwartier de wedstrijd.

Tot dat moment ging de strijd behoorlijk gelijk op. En eigenlijk werd al snel duidelijk dat onze E1 een veel sterkere tegenstander had verwacht dan wat de geelhemden tot dan toe lieten zien. Sporadisch braken ze door, maar de verdedigers Bob en Bobby konden vrijwel altijd de bal onderscheppen en rustig terugspelen op Sam. Breukelen werd af en toe gevaarlijk voor het Blaricumse doel, kreeg een paar corners, maar de finesse in de eindpasses ontbrak.

Na de bui werd onze E1 steeds sterker. Nadat Jayson via een keiharde pegel onderkant lat het doel 10 centimeter had opgetild, was het raak na een prachtige aanval. Jordi H. wurmde zich door de verdediging en waar iedereen dacht dat hij vol zou uithalen, passte hij beheerst op Guido die dicht bij de doellijn nog slechts het laatste tikje hoefde te geven: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Ook in de tweede helft was de E1 de bovenliggende partij. Het recept was simpel. Sam bereikte vaak met zijn lange uittrappen spits Jordi en de rest kon lekker aansluiten om vervolgens via de vleugels de aanval op te zetten. Jordi maakte na 10 minuten zijn klassieke goal: snel op keeper afrennend schoof hij de bal in de verre hoek: 0-2. Het was daarna bijna snel 0-3, toen wederom Jordi met een schitterend schot uit de draai de lat raakte.

BVV ging ondanks de 0-2 achterstand iets beter voetballen en vooral het overpassen van de Blaricummers zag er bij vlagen netjes verzorgd uit. De witte brigade verzuimde de boel te ontregelen en plots was daar een enorme knal vanaf het middenveld die boven het hoofd van Sam op de kruising uiteenspatte.

We waren ineens weer wakker en pakten snel het initiatief weer op. Jordi H. vond het gedoe allemaal welletjes en scoorde 0-3 met een droge knal laag in de rechterhoek. Jochum bekroonde zijn goede spel met een doeltreffende vrije trap die een Blaricumse kruin schampte en in de bovenhoek verdween (0-4) en een rake kopbal uit een afgemeten corner van Guido (0-5).

Volgende week kunnen we laten zien of we terecht bovenin meedraaien als Laren 99 E1 op de Broekdijk op bezoek komt.

PS In Jaysons tas is per ongeluk een extra FC Breukelen-kous terechtgekomen, maat: KAD (staat onder op de voet). Wie mist hem? Mail Joost of Jayson even.

6 november 2010, BVV 31 E1 - Breukelen fc E1: 0-5 (0-1)

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochem, Jayson, Jordi H.

(1e helft) 1-0 Guido.

(2e helft) 2-0 en 3-0 Jordi H., 4-0 en 5-0 Jochum.

Man Of The Match: Guido.