Maradonna is terug!!!

Het is zaterdagochtend 30 oktober, het is nog donker als we van huis vertrekken…Gelukkig is het al licht aan het worden als we het terrein van FC Breukelen oplopen. We mogen in kleedkamer 11, en opschieten want we krijgen shirtjes van onze nieuwe sponsor! Iedereen is op tijd en aangekleed, dus we kunnen naar het veld.

We spelen op het echte gras! Eric, de vader van Hidde, is bereid de wedstrijd te fluiten. De tegenstander is de F2 van DOB. Na het beginsignaal blijken de F4-tjes onder de indruk van het feit de het wel de F2 is waar ze tegen spelen. Ze staan dan ook binnen 10 minuten met 2-0 achter.

Het tweede doelpunt was wel wat pech voor de keeper van de eerste helft, Nick. Hij zat er met zijn hand nog aan, maar via zijn knie verdween de bal toch achter hem het net in. Maar daarna hield hij zijn doel prima schoon. De tegenstander zette de jongens onder druk, maar toen kreeg Luca het op zijn heupen. Hij leek op Diego Maradonna, hij pakte de bal op net voor zijn verdedigers en passeerde alle 8 tegenstanders, kwam vrij voor de keeper en rolde de bal in het net. 1-2!

Luca bleef de drijvende kracht. Een schitterende vrije trap van Luca op Marcellino werd door Marcellino in een keer achter de keeper van DOB gespeeld. 2-2! De jongens begonnen zowaar te geloven dat het kon. Ze speelden steeds zekerder en met overtuiging werd de tegenstander met de rug tegen de muur gezet.

Even later was het weer raak, uit een hoekschop kwam David aan de bal en schoof hij de bal in het net. 3-2. Hij was zo onder de indruk dat hij had gescoord dat hij vergat te juichen. Gelukkig hebben zijn teamgenoten dat dubbel en dwars goed gemaakt. De tegenstanders kwamen weer opzetten, maar dankzij kordaat ingrijpen van Daan werden 2 zekere doelpunten van de tegenstanders voorkomen.

Dankzij nog een doelpunt van Luca werd de rust bereikt met een 4-2 stand.

De tweede helft werd het spel gewoon doorgezet zoals het in de eerste helft eindigde, de tegenstander onder druk zetten. Luca scoorde weer en ook David maakte er nog een bij en wel een hele mooie lob over de keeper heen! Nu juichte hij wel en hoe.

Na een hele mooie rush van Marcellino nam Sem de bal over en scoorde fraai. Op het middenveld waren vooral Hidde en Bjorn van grote waarde die menig aanval van de tegenstander onderbraken en met mooie passes de medespelers vrij speelden.

In de tweede helft verdedigde Mike het doel met verve. Vlak voor tijd kon hij echter net niet voorkomen dat de tegenstander er 7-3 van maakte. Maar uiteindelijk bepaalde Luca de eindstand op 8-3. Een schitterende overwinning van de F4 waar ze erg trots op mogen zijn.

Met dank aan het prima coachen van Sanne en de enthousiaste ouders aan de zijlijn.