C1: Kostbaar en terecht puntverlies...

Zag het er bij ons aan de Vecht vanmorgen nog lekker uit met een zonnetje wat op het water weerkaatste, in Hoogland stond een straffe wind en waren menigeen niet gekleed op deze toch wel waterkoude..Deze straffe wind zou vandaag een grote rol spelen in het anders toch zo aantrekkelijke spel van onze C1….

Zonder aanvoerder Hans maar met de meegereisde Milan en Michiel in de gelederen troffen we in Hoogland een taaie tegenstander die zeker de eerste helft aantoonde te laag op de ranglijst te staan. Geholpen door de felle wind werd Breukelen naar achteren geduwd en maakte de bal soms vreemde capriolen wat het verdedigen er niet gemakkelijk op maakte. Breukelen kon de normaal bewegelijke spitsen niet bereiken en “dus” werd de lange bal met enige regelmaat en zonder succes gebruikt.

Het middenveld had het moeilijk, de Hooglanders zaten er kort op en de verdedigers hadden weinig moeite om ons af te stoppen. Mede door de wind kwamen de ballen niet door en konden zij zich eenvoudig instellen en staande houden. Met veel diepe ballen moesten we achterin scherp blijven wat redelijk lukte, toch merkte je dat we moeite hadden om controle op het spel te krijgen en loerde er constant gevaar. Omdat de duels op het middenveld en voorin continue verloren gingen bleef Hoogland de bovenliggende partij. Bij een van de diepe ballen werd de snelheid van de bal verkeerd ingeschat en kwam de rechterspits van Hoogland oog in oog met Jesse die dit keer helaas geen redding kon brengen: 1-0 voor Hoogland. Een tweede of derde treffer had er zelfs ingezeten, wij konden daar slechts twee slappe afstandschoten tegenover stellen. Een terechte 1-0 rust- en achterstand!

In de tweede helft ondervonden wij gelukkig ook het voordeel van de wind en dit was dan ook duidelijk te zien. Breukelen ging op jacht, Hoogland kwam nauwelijks meer over de middenlijn. De duels werden nu wel gewonnen maar werden echter met enige regelmaat en vol ongeloof door de scheidrechter afgefloten voor vermeende overtredingen (waarvoor begreep niemand maar hield Hoogland wel in het zadel). De aanvallen over links en rechts werden gevaarlijker, schoten op doel werden helaas te gehaast afgevuurd. In de 12e minuut na rust was het Bob die vrij mocht aanleggen op zo’n 20 meter recht voor het doel. Onhoudbaar en geholpen door het “briesje” vloog deze hoog tegen het net en was de gelijkmaker een feit: 1-1

Breukelen zette aan maar werd ook slordiger. De wind gaf vaak net even te veel vaart mee, de bal sprong te vaak van de voeten of er werd te gehaast uitgehaald. De irritaties over – in de ogen van de spelers – eenzijdige beslissingen werden merkbaar en hier en daar was commentaar hoorbaar. Alhoewel soms begrijpelijk weten we dat dit niet thuishoort op het veld en werd Justin de gele prent gepresenteerd (“kom op nou scheids”….tja dat mag nu eenmaal niet!). Zo bleef Hoogland overeind en eindigde deze wedstrijd met twee gezichten in een vervelende maar gezien het spelbeeld terecht gelijkspel en verspeelde onze C1 kostbare punten. Het zat er al een paar wedstrijden aan te komen, deze keer was het dan zo ver….!

De achterstand op Nieuwland is nu opgelopen tot 5 punten, op 30 oktober thuis onze tegenstander! Deze wedstrijd moet gewonnen worden om nog een rol van betekenis te kunnen spelen! Eenvoudig zal dat niet worden, denk dat we allemaal echt een goede dag moeten hebben! Kansloos zijn we echter nooit; laten wij de eerste zijn die wat puntjes van ze gaan afsnoepen! De concurrentie wist te winnen, SCH’44 staat tweede en VVZ’49 hijgt met slechts 1 puntje minder in onze nek. Een belangrijke fase breekt aan, volgende week even rust, 26 oktober oefenen we eerst tegen FC Weesp.

Overige uitslagen: Nieuwland – Wasmeer: 3-1, Altius – CJVV: 3-0, VVZ’49 – VVZA: 5-0, Hooglanderveen – SCH’44: 0-3, Zuidvogels – Baarn: 6-1

16 oktober 2010: VV Hoogland C1 - FC Breukelen C1: 1-1 (1-0)