Breukelen 2 toont veerkracht

Afgelopen zaterdag mocht Breukelen 2 na twee weken vrij te hebben gehad weer eens een wedstrijd spelen. De thuiswedstrijd tegen Eemdijk stond op het programma en dus wist Breukelen dat het lastig zou worden. De nederlaag van de laatste wedstrijd had als gevolg dat de koppositie verloren was gegaan.

De voorbije twee weken was de concurrentie van Breukelen wel in actie gekomen en de resultaten hiervan waren niet ongunstig. Om gebruik te maken van het puntverlies van de naaste concurrent moest Breukelen natuurlijk zelf wel winnen. Helaas was Eemdijk niet gekomen om de drie punten cadeau te doen.

De warming-up verliep tamelijk nonchalant, iets wat terug te zien was in de start van de wedstrijd. Breukelen kwam namelijk gelijk op achterstand na een uitbraak van de gasten, 0-1. Breukelen probeerde het spel te maken, maar dit ging niet zoals gewenst. Erg veel kansen vielen er niet te noteren en geen van beide partijen kwam in de problemen. De rust kwam steeds dichterbij, maar scoren leek geen optie.

Toen werd er een overtreding op Sukru gemaakt en bijkomend voordeel was dat dit in het zestienmetergebied van de tegenstander gebeurde. De scheidsrechter gaf een penalty en die kon eigenlijk ook schriftelijk afgedaan worden, aanvoerder Mark raakt namelijk altijd. De scheidsrechter ging hiermee echter niet akkoord en dus besloot Mark de bal maar hoog in de touwen te schieten, 1-1. Er kon niet lang genoten worden van de gelijkmaker. Gelijk zocht Eemdijk de aanval en dit resulteerde in een vrije trap op zo’n meter of twintig van het doel. Deze werd op zeer overtuigende wijze benut met een zwabberbal in de kruising, 1-2. Niet veel later waren de eerste 45 minuten voorbij en klonk het rustsignaal.

De tweede helft werd duidelijk dat Breukelen toch de betere ploeg was en over een flinke dosis veerkracht beschikte. Voetballend lukte het niet om veel kansen te creëren en de gelijkmaker viel dan ook uit een corner van Peter. Jurre kopte de afgemeten corner in, 2-2. Vrijwel direct daarna kwam Eemdijk opnieuw op voorsprong via een snelle uitbraak, 2-3.

Toen werd het tijd voor de langverwachte rentree van Rick. Het record van de snelste gele kaart na een invalbeurt leek voor hem weggelegd maar door zijn charmes in de strijd te gooien hield de scheidsrechter de kaart op zak. Ook Ricardo keerde terug van een blessure en toonde gelijk aan van toegevoegde waarde te zijn. Eemdijk begon zich steeds meer te ergeren aan de warrig leidende scheidsrechter en dit had als gevolg dat Breukelen steeds meer kansen kreeg.

Sukru tekende voor de derde gelijkmaker van de wedstrijd en nu was het afwachten of een nieuwe snelle achterstand voorkomen kon worden. Breukelen kon deze keer doordrukken en Job kopte overtuigend de 4-3 binnen na een voorzet van Peter. Job begon ineens aan de lopende band mensen alleen voor de keeper te zetten maar een verlossende vijfde treffer bleef voorlopig uit. Er ontstond in de slotfase veel ruimte en de irritatie bij Eemdijk nam toe.

Uiteindelijk wist Sukru een van de kansen te benutten en dit betekende een 5-3 eindstand en de tweede treffer van het goudhaantje.

Door dit resultaat heeft Breukelen nu samen met CJVV de minste verliespunten. Spakenburg heeft twee punten voorsprong op deze twee ploegen maar had twee wedstrijden meer voor nodig. Breukelen heeft een beter doelsaldo dan CJVV en dit zou wel eens de doorslag kunnen gaan geven voor de koppositie.

De volgende speelronde vindt plaats op 30 oktober en als Breukelen dan weet te winnen uit tegen Nieuwland gaat het Spakenburg weer voorbij.