E1: Subtopduel valt in het voordeel van Laren ’99

Na een aantal zaterdagen in het najaarszonnetje te hebben gespeeld, mochten onze jongens dit keer tegen Laren ’99 E2 bij een minder aangename temperatuur voetballen. Beide teams begonnen in een rustig tempo aan de wedstrijd.

Gedurende het eerste kwartier werden over en weer weinig kansen gecreëerd. Even leek het erop dat onze jongens de wedstrijd onder controle hadden, totdat Laren ’99 op voorsprong kwam. Het doelpunt viel uit een corner via de voet van Bob K. in de linkerbenedenhoek.

Onze jongens leken niet aangedaan door deze achterstand en kregen zelfs een aantal kansen die door de sterk spelende keeper van Laren ’99 teniet werden gedaan. Echter, Laren schakelde een tandje bij. De 2-0 kwam vrij snel na een moment van onoplettendheid in de verdediging.

De tweede helft begon voor Breukelen met meer overtuiging dan de eerste. De jongens werden iets feller en begonnen Laren ’99 in de opbouw van achteruit eerder te storen. Dit resulteerde in aantal kansjes voor het doel van Laren. Na een gelukkig boogballetje van Jordi H. over de Larense keeper kon Jayson de bal in het net lopen: 2-1.

In de beginfase van de tweede helft bleef Breukelen druk zetten. Uiteindelijk knalde Jordi G., na een sterke rush vanaf het middenveld, de bal in de rechterhoek van het doel. Na deze gelijkmaker werden de jongens van Laren feller en doortastender. Dit resulteerde onder meer in snelle counters van de jongens van Laren ’99, waardoor zij Sam tot tweemaal toe kansloos lieten. Stand 4-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Onze jongens lieten moedeloos het hoofd zakken en gaven Laren de kans om het spel af te maken. Onze beste man aan Breukelen zijde, keeper Sam, hield het hoofd koel en behoedde Breukelen voor een grotere achterstand. Ten slotte kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen die zij ook benutte.

Welnu, de herfstvakantie is inmiddels begonnen. Onze jongens kunnen dan volop trainen en werken aan de volgende wedstrijd om de aansluiting met de top niet te verliezen.

16 oktober 2010, Laren ’99 E2 - E1 5-2

Startopstelling: Sam, Bob K., Bobby v/d P., Jop, Jochum, Jayson en Guido.

(1e helft) 1-0 (Bob K. e.d.) en 2-0 Laren ’99.

(2e helft) 2-1 Jayson, 2-2 Jordi G., 3-2, 4-2 en 5-2 (pen.) Laren ’99.