Winst voor F3 tegen de Vecht F3 (6-3)

Het was de eerste echte herfstdag. Onze jongens hadden er weinig last van maar de kleumende ouders langs de kant des te meer…

Direct vanaf het begin zaten onze jongens goed in de wedstrijd. Het duurde ook niet lang voordat Mika een lange pass geeft op Jens die de bal eenvoudig doortikt in het doel van De Vecht, 1-0. Deze fase van de wedstrijd was echt voor onze F3. Lucas neemt de bal vanaf de middenlijn aan de rechterkant van het veld mee naar voren. Hij kapt een verdediger uit en loopt met de bal naar het midden. Voor het doel haalt hij uit met links en scoort de 2-0.

De volgende aanval van De Vecht wordt gestopt door Thomas die de bal overneemt aan de rechterkant van het veld. Hij zet goed door en geeft een mooie pass op Sten die de bal snel aanneemt en de 3-0 scoort. Het blijft niet bij é é n doelpunt voor Sten. Uit de volgende corner lukt het hem om de bal vanaf de cornervlag direct het doel van De Vecht in te draaien en ook de 4-0 op zijn naam te zetten.

De aanvallen van de F3 blijven goed lopen. Tim schiet hard vanaf grote afstand hard op het doel van De Vecht. De bal ketst af op de keeper en komt bij Thomas terecht. Die bedenkt zich geen moment en schiet de stand van 5-0 op het scorebord.

Vanaf de 5-0 wordt het ineens anders. De Vecht F3 begint het initiatief over te nemen. Het lukt De Vecht om voor de rust nog een paar mooie aanvallen op te zetten. Simon staat goed te keepen en weet een aantal mooie ballen te stoppen. Toch scoort De Vecht nog twee keer voor rust en gaan we met 5-2 wisselen van helft.

Direct na rust is de start van de F3 rommelig en wordt er soms niet met zijn allen tegelijk verdedigd. Kerran weet samen met Sten (en Tim in het doel) veel aanvallen te stoppen. Hoe dan ook, De Vecht lukt het om gebruik te maken van een moment van onoplettendheid van onze jongens en de 5-3 te scoren.

De eindstand van deze wedstrijd wordt door Lucas op het scorebord gezet. Op een meter of tien voor het doel lukt het hem om ‘uit de draai’ de bal met een mooie krul in het doel van de Vecht te schieten en de 6-3 te laten noteren.

Volgende week is er geen wedstrijd. Op 31 oktober gaan we proberen de winst te pakken tegen Nederhorst F3.