A2 wint bloedstollende kraker uit bij De Meern

Zaterdag 9 oktober stond De Meern A6 – FC Breukelen A2 op het programma. Maar voordat we vertrokken naar het complex van VV De Meern. Stond er iets anders in onze agenda. De nieuwe gesponsorde trainingspakken waren klaar en werden eerst aangetrokken voordat we vertrokken. Namens het hele team bedanken wij “”COFELY””! De sponsor van de trainingspakken.

Maar alleen met mooie trainingspakken win je een kraker in de 3e klasse I niet. FC Breukelen had 4 gespeelde wedstrijden 9 punten. De Meern 3 gespeelde wedstrijden en 7 punten. Voor FC Breukelen was er maar 1 doel en dat was de 3 punten meenemen terug naar Breukelen.

FC Breukelen startte zoals altijd fel maar dit leidde niet tot grote uitgespeelde kansen. Er werd wel af en toe een schot van afstand gelost door Bob en Mitchell maar zeilde over of naast het doel. De eerste 20 minuten was FC Breukelen oppermachtig alleen kon het balbezit niet in kansen worden omgezet. de keeper van de Meern had een goed schot in de benen en zo kon De Meern snel laten counteren. Maar veel van de lange ballen werden onschadelijk gemaakt door Rick, Robin, Kees en Valentijn.

Na 25 minuten gespeeld te hebben kon FC Breukelen dan eindelijk aantekenen voor de 0-1. Een goede afmaker van Mitchell na een wat rommelige aanval. Vlak na de 0-1 werden er een aantal wissels toegepast. En de organisatie was er dan ook nog niet en de 1-1 lag dan ook plots in het net. Een goed uitgevoerde counter werd de Breukelse defensie fataal. FC Breukelen ging bij de 1-1 niet bij de pakken neer zitten. En wie anders dan Bob kan ons dan helpen in zo’n periode. Bob werd ingespeeld door Bart op de 16-meter lijn. Bob draait open en schiet direct en met een droge knal was het al weer 1-2. FC Breukelen ging nu opjacht naar de 1-3 maar uit een aanval van FC Breukelen werd wederom gecounterd en de 2-2 stond op het scorebord. Dit was dan ook de ruststand.

De tweede helft begon tegen de klok van 6 uur. FC Breukelen wist wat ze te doen stond doordrukken en met counters sneller omschakelen. De tweede helft werd getekend door overtredingen Jeroen had in een ongelukkige botsing een speler van De Meern zijn kniebanden afgescheurd. Die daarna met veel pijn naar de kant ging. Nadat het spel een tijdje had stilgelegen was de volgende De Meern speler aan de beurt uit een corner van FC Breukelen werd de bal er vol ingepompt alleen op het hoofd van een De Meern speler dus hij ging voor een aantal minuten K.O. Rick kreeg nog een gele kaart in een ongelukkig duel waarbij beide spelers hard voor de bal gingen maar Rick toch iets te enthousiast was.

Robin moest een aanval onschadelijk maken door aan de noodrem te trekken.

Voorin werden er legio kansen onbenut gelaten met als hoogtepunt een kans van Fatih die de bal vrij kon aannemen maar te gehaast schoot en in de ballenvanger schoot. FC Breukelen werd net zoals in de eerste helft gecounterd Jay pakte een mooie bal 1-op-1. En zo bleef de stand op 2-2. Maar net toen niemand het meer geloofde kon Bob een steekbal aannemen en schieten hij kwam op de paal maar in de rebound kon Rick binnenglijden en de 2-3 scoren. Een late goal want het was al de 89’ste minuut. Vanwege het al het blessure leed liet te scheidsrechter 10 minuten langer doorspelen. De Breukelse defensie werd nu pas echt goed getest 2 reddingen van Jay en het goed uitverdedigen van 3 corners zorgde ervoor dat de stand op 2-3 bleef. FC Breukelen staat nu op een keurige 2e plek met 5 gespeelde wedstrijden en maarliefst 12 punten.

Toen we waren aangekleed en gedoucht gingen we met het gehele voetbalteam inclusief geblesseerde naar de poffertjeskraam.