E5 met nieuwe sponsor bindt ook SDO aan zegekar

Na 3 overwinningen op rij waren de verwachtingen voorafgaand aan deze wedstrijd hoog gespannen. Zou het team in staat zijn om de ongeslagen reeks voort te zetten. Daar kwam bij dat de tegenstander van vandaag, de E-5 van S.D.O uit Bussum, evenveel punten had en we volgens de ranglijst dus op een gedeelde derde plaats stonden. Of te wel een goede testcase voor onze jongens.

Dit gegeven vooraf samen met het mooie weer is er waarschijnlijk de oorzaak van dat er nu wel heel veel belangstelling was voor het team. Of zou dit zijn gekomen door de in het vooruitzicht gestelde “lekkers bij de koffie na afloop” door mama Joyce. Afijn, rondom het veld waren vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, clubgenoten, fotografen, scouts, trainers en overige belangstellende samen gekomen om onze E-5 te zien spelen en aan te moedigen. Nieuwsgierig naar de afloop?

Lees dan vooral ……….

Vanaf de aftrap was het spel rommelig en de spelers niet helemaal bij de les. Of ze nu onder de indruk waren van het in grote getalen aanwezige publiek, het grote logo op de shirts van onze nieuwe sponsor (daarover later meer) of de grote verdediger van SDO we weten het niet. Maar kort gezegd het vertoonde spel is wel eens beter geweest. In het begin van de wedstrijd waren er enkele kleine kansjes voor spits Ruben, middenvelder Tieme en rechtsbuiten Tommy. Maar de scherpte ontbrak en de inzet was matig. Na een klein kwartier is er een uitbraak van SDO en beland de bal zomaar langs keeper Ryan in het doel. 0-1. De spelers keken elkaar aan met een blik van hoe kan dat nu. Het was de eerste keer deze competitie dat onze jongens tegen een achterstand aankeken. We waren dan ook heel nieuwsgierig hoe ze dit gingen op pakken.

Direct na de aftrap werd er iets meer inzet vertoont en ging het overspelen iets beter. Maar tot een goal leidde dit niet. Tot ineens Tieme het op zijn heupen kreeg en hij vanaf het middenveld al slalommend langs enkele tegenstanders glipte en ook de verdediging van SDO zijn hielen liet zien. Om vervolgens op het moment dat alle toeschouwers al schreeuwend smeekte om een voorzet, de bal koel in de korte hoek binnen te tikken. 1-1. Het lawaai van applaus en geroep rond om het veld heeft alle records op geluidsniveau verbroken. Wat een blijdschap. Ik kan U adviseren om oordopjes mee te nemen mocht U een keer niets vermoedend komen kijken. Even later is daar het rust signaal en konden niet alleen onze spelers even op adem komen. Tijd voor limonade. De koppies werden bij elkaar gestoken en gevolgd door enkele instructies van de coaches.

Dan de tweede helft. Vanaf de aftrap een heel ander beeld dan de eerste helft. De spelers waren gretig, werkte hard en speelde vele malen beter over. Anders gezegd ze lieten zien dat ze ook deze wedstrijd winnend wilde afsluiten. Rick en Pim gingen de strijd aan ondanks hun lichte blessures en Damian zette zich in op het middenveld. Het duurde even alvorens de 2-1 op het scorebord kon worden aangetekend. De bal wordt vanaf rechtsachter door Roger met een mooie pass diep op Tommy gespeeld. Die met een mooie pegel de 2-1 maakt. Dat was een mooie actie mannen en dat smaakte naar meer.

Het team ging beter spelen en op jacht naar een grotere voorsprong. Die kwam er ook nadat de bal bij Ruben beland die net een teen lengte te kort kwam om de bal lekker binnen te kunnen schieten. De bal wordt vervolgens gekeerd door de verdediging van SDO maar komt voor de voeten van onze links back Yme. Kenners onder ons weten dat juist dit een speler is met een goed schot in de benen. Het vervolg is dan ook een uithaal vanaf links op het middenveld die onhoudbaar voor de keeper van onze tegenstander in de rechter bovenhoek beland. 3-1. Vervolgens is er nog een schot van Ruben op de kruising en Tommy op de paal en Tieme die zijn kunstje probeerde te herhalen. Maar gescoord wordt er niet meer en ook niet door SDO. Want onze aanvoerder en rechtsback Roger samen met laatste man Matt smoren elke aanval van de tegenstander in de kiem. En als ze al voorbij de verdediging kwamen was daar nog keeper Ryan die de tweede helft zijn doel schoon hield met enkele goede reddingen. De dik verdiende eindstand 3-1 betekende dan ook de vierde overwinning op rij. Jongens top en ga zo door.

Maar niet alleen onze spelers hebben vandaag alles uit de kast gehaald om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Ook vaste verzorger Rob heeft nog tijdens de wedstrijd een geheel nieuw ritueel ontwikkeld door met zijn ‘speciale’ water uit de waterzak het veld in te zegenen, om zo een goede afloop te bewerkstelligen. U merkt wel niets wordt aan het toeval over gelaten.

e5-sponsor.png

FC Breukelen E-5 met rechts op de foto sponsor Arie Ouwerkerk van Dranken Groothandel ‘De Nieuwe Gerstengel’.

Tot slot nog even dit:

Dat de prestaties van dit team niet onopgemerkt zijn gebleven in de wijde omgeving blijkt wel uit het feit dat de nieuwe sponsor, Dranken Groothandel “De Nieuwe Gerstengel”, uit Maarssen heeft gekozen voor onze E-5. Dit jonge bedrijf dat in januari 2010 is gestart heeft zich voor twee jaar verbonden aan het team. Wees allen gerust er is uitsluitend limonade in de rust en na afloop voor onze spelers. En mocht U nu zien dat één van de leiders wel heel veel lijkt op de nieuwe sponsor, dan kunnen wij U melden dat dit louter op toeval berust. Rest ons nog om Joyce te bedanken voor haar lekkere cake na afloop en een ieder voor zijn of haar aanwezigheid. Graag tot ziens op of rond de velden.