A1: Tactische tips van Floris de sleutel naar het succes?

Zaterdag 14.30 uur, het zou de aftrap moeten zijn van de A1 maar door een op dat moment uitziend zware blessure van een speler van de B1 werd de wedstrijd een half uur later begonnen.

Wij hopen voor de B1 speler dat de blessure meevalt en wij wensen hem heel veel sterkte en dat we hem maar weer snel op het veld kunnen zien voetballen.

Ja en dan de wedstrijd, die liet wederom weer twee kanten zien. Een degelijke 1e helft en toch weer een mindere tweede helft.

We hoopten dat de A1 het spel van de 1e helft van vorige week een vervolg zou geven. De intentie was er zeker maar toch liep het iets anders. Aalsmeer nam halverwege de 1e helft een voorsprong door een goed genomen corner die toch wel prachtig en snoeihard werd ingekopt. Keeper Sander stond erbij en keek ernaar.

De A1 rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam gelukkig al snel na de tegentreffer. Hierover moet ik toch iets zeggen. Na de wedstrijdbespreking van de trainer volgen er nog een aantal tactische tips van “tactisch” assistent Floris V. Op deze zonnige dag bedacht Floris dat de corner ………… genomen moest worden. Ik kan natuurlijk niet vertellen wat het geheim van deze corner is maar dat het werkt is wel zeker. Het zorgde nu voor de 1-1 door Dion.

De 1-2 voor Aalsmeer was een zeer gelukkige treffer voor hen. Een hele hoge voorzet (?) of schot op de goal (?) en het feit dat Sander door de zon verblind werd en daardoor de bal niet goed kon zien, belandde pardoes hoog in de kruising in het net.

De gelijkmaker kwam direct na de 1-2. Rust 2-2. Het spel van de A1 was wat onrustig maar er werden vele kansen gecreëerd het vizier van de spitsen moest alleen op scherp gezet worden. Na de rust liep de A1 al snel naar een 4-2 voorsprong. In het eerste half uur waren er vele kansen om de voorsprong vele malen te vergroten maar de kansen werden niet verzilverd.

Aalsmeer kwam nog terug tot 4-3 maar vlak voor het einde werd de zege veiliggesteld tot 5-3. Terrence 2x, Daniël 2x en Dion 1x. Toch weer 5 mooie doelpunten gezien en weer 3 punten bij het totaal en volgens de spelers wordt op zulke dagen de doelpuntenpot aardig gespekt door degene die hiervoor mogen bijdragen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen het altijd stugge Altius op het programma.