F3 wint met 14-1 van Wasmeer F5

Sinds vorige week staan we met de F3 aan kop in de competitie. Dit maakt dat we in onze competitie het team zijn dat verslagen moet worden. Maar ook vandaag was de F3 te sterk voor haar tegenstander. Wasmeer F5 werd met 14-1 verslagen.

Vrij kort na het beginsignaal lukt het Sten om de bal door de verdediging van Wasmeer heen te rommelen en scoort hij de 1-0. Het was toen nog niet duidelijk hoe de wedstrijd verder zou gaan verlopen want Wasmeer was ook fanatiek aan het voetballen. Het lukt ze zelfs om snel na de 1-0 gelijk te maken, 1-1. Dit doelpunt werd overigens nog bijna voorkomen doordat Kerran (onze keeper in de eerste helft) de bal nog wist aan te raken.

Daarna kreeg de wedstrijd een heel ander beeld en begon het spel van snel en veel doelpunten maken. De 2-1 werd gemaakt door Simon, de 3-1 door Mika en de 4-1 door Eljareau.

Wasmeer kreeg geen kans meer om op de helft van de F3 te komen en kon niets anders doen dan zo goed mogelijk proberen te verdedigen. In een verdedigende actie gaat de bal over de zijlijn. Mika gooit de bal vanaf de zijlijn naar Tim die goed kijkt en Simon ziet vrijlopen. Simon ontvangt de bal en scoort de 5-1. Niet lang daarna schiet de keeper van Wasmeer de bal hoog uit. Lucas kopt de bal richting Thomas die direct schiet en de teller op 6-1 zet.

Wasmeer blijft proberen aan te vallen maar steeds zonder succes. Sten onderschept de bal en schiet deze naar voren richting Thomas. Thomas kijkt goed en schiet de bal mooi in de lange hoek van Wasmeer en zet de stand op 7-1. Het is bijna rust waneer Jens de bal op zo’n 15 meter van het doel afpakt van Wasmeer en direct besluit te schieten. Met een mooie boog komt de bal in het doel van Wasmeer terecht en gaan we met 8-1 de rust in.

In de tweede helft staat Tim op het doel en proberen we (zoals in de rust afgesproken) het spel breed te houden en nog beter over te spelen. Dit lukt goed en Thomas is de eerste die daar gebruik van kan maken. Hij komt vrij voor het doel en met een mooi afstandschot maakt hij de 9-1.

Wasmeer neemt de ‘midden uit’ en probeert weer aan te vallen. Sten onderschept en speelt de bal op Lucas. Lucas worstelt zich door de dicht bij elkaar spelende verdediging van Wasmeer en scoort de 10-1. Kort na zijn doelpunt krijgt Lucas de bal op zo’n 15 meter van het doel. Met een harde knal schiet hij de bal op de lat. Simon ziet vanaf de lat terugkomen in het spel en aarzelt geen moment. Hij rent naar de bal en zet met een mooi schot het scorebord op 11-1.

Eljareau was net gewisseld en kon fris weer verder aan de wedstrijd. Het lukt hem om, na twee mooie reddingen van de keeper van Wasmeer, de stand nog groter te maken en de 12-1 te scoren. Niet lang daarna staat Eljareau met een lange pass op Thomas (die vrij voor het doel komt en direct schiet), aan de basis van de 13-1. Het is bijna tijd als Sten de bal voor het doel overneemt van Wasmeer en met zijn rechtervoet via paal de eindstand op 14-1 zet.

Volgende week gaan we proberen om de koppositie verder te verstevigen. We spelen dan uit tegen Victoria in Loosdrecht.