C1 behoudt aansluiting na zeer matig duel in Hooglanderveen!

Alweer voor de derde keer reden we naar de regio Amersfoort (over twee weken mogen we weer…); tegenstander van vandaag was Hooglanderveen C1. Zij hadden vorige week nog een knap gelijkspel tegen Wasmeer behaald, ondanks de lage stand op de ranglijst dus zeker niet te onderschatten.

Met de lekkere winst van vorige week op zak en een bemoedigende oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Roda 46 zaten de jongens er zelfverzekerd bij…Toch ging het vandaag absoluut niet zoals we gewend zijn. Lag het nou aan het late tijdstip (14.30 uur), aan de slechte warming-up (vanwege de regen en velden die er waren afgekeurd werd de wedstrijd op kunstgras afgewerkt en was er geen tijd en ruimte voor een behoorlijke warming up) of was er sprake van onderschatting? Weten zullen we het niet maar het oogde allemaal erg rommelig, er werd te weinig bewogen, er werd teveel “geluld” en de acties van sommige spelers waren ver beneden hun normale niveau.

De eerste 4 minuten lieten we Hooglanderveen erg gemakkelijk in de buurt van Jesse komen resulterend in enkele niet ongevaarlijke corners. Daarna waren de gevaarlijke momenten voor Breukelen. Eerst was het Olivier die na een prachtige actie en voorzet van Stef net even teveel tijd nodig had, daarna was het Jim die uit een voorzet van wederom Stef de bal via een been van de tegenstander over het doel knalde. Breukelen leek het spel naar zich toe te trekken maar verslapte daarna weer snel met veel balverlies. Breukelen ging door het oog van de naald toen een inzet door Jesse kon worden gekeerd, de rebound op de paal eindigde en een derde poging door Douwe kon worden geblokt. Geschrokken probeerde Breukelen zich weer te herpakken en een aantal mooie combinaties volgden. Maar plots was het toch Hooglanderveen dat een counter kinderlijk eenvoudig mocht afronden. Het middenveld liet te veel ruimte aan de tegenstander en door het centrum kwam een speler oog in oog met Jesse. Helaas maakte deze speler geen fout en stonden we tot ieders verrassing op een 1-0 achterstand.

Een flinke tegenvaller en donkere wolken leken zich boven het sportpark langs het spoor op te stapelen. Met man en macht probeerden de jongens een goede pot neer te zetten, het zat er helaas vandaag niet in. Wel konden we genieten van de tomeloze inzet; geknokt werd er zeker wel! Een hard schot van Hans kon door de keeper nog tot corner worden verwerkt..

In weer een mindere fase moest de keeper echter het antwoord schuldig blijven op een inzet van Stef! Olivier gebruikte zoals gewoonlijk goed en sterk z’n stevige lichaam bij een uitrap. Na de bal onder controle te hebben kon hij Stef wegsturen die ondanks wat duw- en trekwerk overeind bleef en de bal via de keeper in de rechterhoek schoot: 1-1, een juiste afspiegeling van deze matige wedstrijd en tevens de ruststand.

De tweede helft was Breukelen wel de bovenliggende partij, controleerde het spel maar kon ook weer geen echte vuist maken. Het bleef rommelig en de lange bal werd te veel gehanteerd! Deze waren voor Jim, Olivier en Stef echter nauwelijks te belopen! Het enige wapenfeit waren een reeks ongevaarlijke afstandschoten, naast of eenvoudig gevangen door de keeper. Wel moesten onze jongens natuurlijk op hun hoede blijven voor de counter. Zo leken we op een pijnlijk puntverlies af te stevenen waardoor we de aansluiting met de top 2 zouden verliezen en het gat tot 5 punten zouden laten oplopen.

Jantijn moest nog even nuttig aan de noodrem (shirtje) trekken van een tegenstander om erger te voorkomen. Dit werd terecht bestraft met een gele prent, toch konden we dat in dit geval waarderen. Toen ook Hooglanderveen over de schreef ging met een forse tackle op de voeten van Justin was er ook voor hen de gele kaart en een vrije trap voor Breukelen op ca. 22 meter van het doel. Bob, die verder niet z’n allerbeste partij speelde, nam nonchalant de aanloop, Z’n schot was echter verrassend goed en ging gedecideerd naar de kruising. De keeper kreeg er nog wel z’n vingers tegen maar onvoldoende om de winnende treffer te voorkomen: 1-2 !!

Hooglanderveen zette nog even aan voor een offensief waardoor er voor Breukelen ook wat meer ruimte ontstond. Gevaarlijk werd het echter niet meer of het moet de snoekduik vanaf buiten het strafschopgebied zijn geweest die 3 meter binnen de lijnen belandde. Gelukkig liet de prima leidende scheids zich niet in de luren leggen en blies hij op tijd af. De drie punten toch nog veilig gesteld, ook slechte wedstrijden dien je winnend af te sluiten.

We nemen nu alleen de derde plaats in, Baarn verloor met maar liefst 10-0 (!!!) van de nieuwe koploper Nieuwland. Op drie punten van SCH en Nieuwland volgen wij, het wordt wel tijd om eens fors aan ons doelsaldo te gaan werken…! Volgende week komt Altius op bezoek, ook zij staan laag op de ranglijst maar zoals we gemerkt hebben zegt dat helemaal niets!

Overige uitslagen: asc Nieuwland – SV Baarn: 10-0, Altius – Wasmeer: 2-5, VVZA – SCH’44: 1-2, VVZ’49- CJVV: 6-0, Hoogland – Zuidvogels: 1-2

2 oktober 2010: VV Hooglanderveen C1 - FC Breukelen C1: 1-2 (1-1)