FC Breukelen A2 maakt gehakt van Argon A6

Zaterdag stond de A2 voor een nieuwe uitdaging. Het altijd thuis sterk spelend Argon verslaan. Winnen op het complex van Argon is namelijk altijd moeilijk. Met Jay onder de lat en Alex, Kees-Hein, Robin en Thomas achterin. Het middenveld bestond uit Mark, Bart en Rick. In de aanval speelde Fatih, Manasse en Bob. De bankwarmers waren: Jeroen, Valentijn, Adriaan, Nick en de geblesseerde Mitchell.

Na een korte warming-up kon de A2 scherp aan het duel beginnen. Dat leverden dan ook de eerste grootte kansen van de wedstrijd op. Bob en Fatih hadden allebei moeten scoren maar schoten naast en over. Gelukkig wist Bob zijn 2e kans wel te benutten en de A2 op 0-1 te zetten. Een aantal minuten later kon Fatih met zijn 3e kans de 0-2 tegen de touwen schieten.

Na de 2-0 werden er harde duels uitgevochten op het middenveld. Overtredingen van Rick en Mark waren er nodig om het aanvallende de Argon de kop in te drukken. Dit leidde dan ook tot irritatie van de Argon spelers. Maar omdat de vrijballen rondom de 16 meter vakkundig werden uitverdedigd door Robin, Kees-Hein, Thomas en Alex bleef de stand op 0-2.

FC Breukelen kreeg voor rust weer wat meer grip op de wedstrijd. En zo kon Bob de 0-3 maken met een droge schuiver in de verre hoek. De 0-4 kwam na een mooie steekbal van Bob op Manasse die met een mooie schuiver 0-4 op het scorebord zette. Direct vanaf de aftrap van de 0-4 zette FC Breukelen druk en Rick pakte de bal af die met een schot van een meter of 25 de blunderende keeper passeerde 0-5. Met deze stand kon FC Breukelen gaan rusten.

De tweede helft was minder fraai dan de eerste helft. FC Breukelen speelde slap en dat resulteerde dan ook na 1 minuut een buitenspeldoelpunt van Argon. Toch was Breukelen niet wakker en voorin werden kansen niet gemaakt terwijl Argon 2 keer fraai van een meter of 20 kon scoren 2-5. De kans van Manasse was tekenend voor de tweede helft hij ging alleen op de keeper af maar schoot tegen de keeper op in de rebound schoot hij naast van 1 meter afstand. Ondanks een matig optreden in de tweede helft wist FC Breukelen A2 toch 2-5 te winnen en 3 punten mee te nemen naar Breukelen.