E5 wint wederom met mooie cijfers

Na de vroege afgelasting in het nog prille voetbalseizoen vorige week bij V.V. Kockengen, stond vandaag de thuiswedstrijd tegen de E-9 van B.F.C. op het programma. Het publiek was in grote getalen aanwezig. Alle spelers hadden wel een ouder, broer, zusje, opa of oma langs de lijn staan. Zelfs good old Kees is bij het veld waargenomen om te kijken bij onze E-5.

De verwachtingen waren hoog gespannen omdat de eerste wedstrijd was gewonnen met maar liefst 13-0. Uit bij de B.F.C, maar toen tegen de E-11. Zie het stukje van Dick van Wageningen op deze site hierover. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras dus ditmaal een biljart laken als ondergrond.

De enige handicap vooraf was dat onze topscorer Rick er niet bij was vandaag. Het was mooi weer ten tijden van de aftrap dus beginnen maar…………..

Al snel na de aftrap trokken onze jongens het spel naar zich toe. Wat resulteerde in een paar goede kansen. Het duurde even maar toen was daar een onhoudbaar schot van Tommy wat de 1-0 betekende. Even later was het de aanvoerder van vandaag Damian die, na goed doorzetten, de bal bij nummer 10 Pim bezorgde. Waarna die met een fraai “stift-schot” de 2-0 aantekende. Mooie goal Pim. We lijsten hem in. De spelers werden nu allemaal wel heel enthousiast en gingen vanaf dat moment vrijwel allemaal mee bij de aanval. Het duurde dan ook niet lang of ze werden weer wakker geschut toen drie spelers van BFC alleen voor keeper Ryan kwamen te staan. 2-1.

Zou het team in staat zijn om de draad weer op te pakken. Er vonden enkele tactische wissels in het veld plaats omdat er continu gewisseld wordt en al snel werd het publiek weer op hun wenken bediend. Want vlak na de 2-1 is er een corner voor onze jongens die genomen werd door Pim en via een tegenstander in eigen goal beland. 3-1 en dat geeft wat lucht. Zo werden vandaag goede aanvallen na goed overspelen afgewisseld met knullig balverlies, lekker gepingel en veel gemiste kansen. Tussen door was daar aanvoerder Damian die met een afstand schot de 4-1 maakte. En Pim met een mooie cross pas vanaf links half naar rechtsbuiten Tommy bediende en die met een fraai schot 5-1 op het score bord zette.

Maar vergeet ook het werk niet van onze Adje Interim vandaag die eigenlijk een Bas interim was (voor insiders ook wel Grill Meister) met enkele briljante wissels en de nodige aanwijzingen vanaf de zijlijn. Vader Rob, zo langzamerhand onze vaste waterzak drager, die nu echt op onze vaste verzorger begint te lijken. En mama Joyce die zorgde voor de limonade kan tijdens de rust. Mannen en vrouw bedankt hiervoor.

Weer verder met de wedstrijd. Het verdedigingsblok bestond vandaag uit Matt, Roger en Yme en bleek wederom bijna onpasseerbaar. En anders was daar nog keeper Ryan die het net niet is gelukt om de ultieme “0” te houden vandaag. Maar zeker weer enkele goede reddingen heeft verricht.

Op het laatst ging het nog vrij snel. Tommy opende met een pas op Tieme die passeerde een verdediger waarna spits Ruben opduikt om de 6-1 binnen te tikken. Dan een zuivere hattrick van Damian door de 7, 8 en 9-1 te scoren en zo tevens de “man of the match”te worden. Een aanvoerder waardig. Zou die band dan toch inspireren?

En U begrijpt nu dat als U er niet bij was dat U iets gemist heeft omdat U elders was. Maar niet getreurd een herkansing volgt volgende week zaterdag al. Dan staat de uitwedstrijd tegen s’Graveland op het programma. Jongens lekker trainen van de week en ga zo door.

Denk nog aan de Grote Clubactie, als jullie net zo goed loten verkopen als scoren zit dat wel goed.