Breukelen 2 lijdt pijnlijke nederlaag

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd uit tegen Spakenburg op het programma. Spakenburg was op dat moment de nummer twee van de ranglijst achter Breukelen. Bij winst zou Spakenburg Breukelen passeren en achteraf bleek dat ze bereid waren werkelijk alles te doen om dat werkelijkheid te maken.

Aan Breukelen de taak om de koppositie te behouden door deze naaste concurrent van zich af te houden. Vol goede moed stapte het team na een lange rit het complex op, waar ze werden begroet met de sterke lucht van verse kibbeling. Ondanks dit warme welkom zou deze zaterdag in een zowel fysiek als mentaal pijnlijke nederlaag uitmonden. Het elftal begon scherp aan de wedstrijd en creëerde vrijwel meteen een overwicht.

Na een vlotte aanval over rechts gevolgd door een goede actie van Corné dook Peter listig op bij de 1e paal en kreeg hij de bal op een presenteerblaadje . Met zijn chocoladebeen promoveerde hij de voorzet tot doelpunt, 0-1. Tijdens het vieren van deze treffer ontstond er enige irritatie tussen Job en een speler van Spakenburg. Als gevolg hiervan vond deze speler het nodig Job een klap in het gezicht te geven. De 70-jarige scheidsrechter was dit echter ontgaan en ondanks het bloedende bewijsmateriaal bleef het een wedstrijd van 11 tegen 11.

Deze hectische gebeurtenis werd gevolgd door enkele niets ontziende overtredingen, iets wat de gemoederen zo mogelijk nog hoger deed oplopen. De zelfbeheersing van de Breukelse spelers werd zwaar op de proef gesteld. Voor een groot deel lukte dit aardig en kon de wedstrijd op een gangbare manier hervat worden. Na een prachtige pass van Stefan was het Peter die de bal perfect aannam om vervolgens de korte hoek te vinden, 0-2. Dit onderstreepte eens te meer dat alles wat Peter deze wedstrijd aanraakte in goud veranderde. Kort na de 0-2 werd Spakenburg voor het eerst gevaarlijk en dit resulteerde onmiddellijk in een 2-1 stand. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

Breukelen heeft deze competitie wel vaker een 2-0 voorsprong genomen en dat betekende in geen geval een makkelijk vervolg van de wedstrijd. Dit was vlak voor de rust opnieuw gebleken en dus moesten de spelers de tweede helft vol aan de bak. Spakenburg toonde zich erg effectief en maakte enigszins tegen de verhouding in gelijk, 2-2. Breukelen probeerde te blijven voetballen en kwam zo toch nog tot enkele kansen. Deze kansen werden desalniettemin niet verzilverd en Spakenburg kwam voor het eerst op voorsprong, 3-2.

Vanaf dit moment was Breukelen het overwicht kwijt en nam Spakenburg het initiatief gedeeltelijk in handen. Dit resulteerde niet in een groot aantal kansen maar toch wist Spakenburg de 4-2 te maken. Spakenburg had ook nog recht op een penalty, maar dit leed werd Breukelen bespaard. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-2 nederlaag die fysiek en mentaal zijn tol had geëist. Vooral spits Job heeft flink moeten incasseren.

Ondanks enkele arbitraire dwalingen moet de hand toch vooral in eigen boezem gestoken worden. Het was namelijk niet de eerste keer dat een voorsprong weggegeven werd en daar moet dan ook aan gewerkt worden. Hier heeft Breukelen wel de tijd voor, aangezien de volgende competitiewedstrijd pas op 16 oktober gepland staat. Door de nederlaag zakt Breukelen naar de tweede plaats met 1 punt achterstand op de nieuwe koploper Spakenburg. De koppositie is dus lang nog niet uit zicht, aan Breukelen de taak deze te herpakken.