Winst voor onze F3 in Weesp (0-3)

We hoefden pas om half twaalf te spelen in Weesp dus we konden uitgeslapen beginnen aan de wedstrijd (en dat was maar goed ook).

In het begin van de wedstrijd was direct duidelijk dat dit geen eenvoudige overwinning zou worden. De F6 van Weesp verdedigde sterk en wist een paar keer gevaarlijk voor ons doel te komen. Echt uitgespeelde kansen waren er niet in de eerste helft en Eljareau speelde als keeper een belangrijke rol met een paar mooie reddingen.

Uiteindelijk lukt het ons om een corner te krijgen. Thomas plaatst de bal mooi voor het doel van FC Weesp en Mika twijfelt geen moment om te schieten, 0-1. Gelukkig lukte het onze verdediging bestaande uit Kerran en Simon (veel geholpen door Sten, Lucas en Jens) om tot de rust de 1-0 vast te houden.

In de rust werd er afgesproken om meer te kijken en nog eerder over te spelen want met 1-0 was de voorsprong nog maar heel klein. En het werkte, onze jongens waren inderdaad goed wakker en gingen steeds beter spelen. De tegenstander bleef heel gevaarlijk maar Sten stond echt geweldig te keepen waardoor het FC Weesp maar niet lukte om te scoren.

Na zo’n 5 minuten in de tweede helft lukt het Eljareau om zich door de verdediging van FC Weesp te worstelen en de belangrijke 0-2 te scoren. Niet lang daarna lukt het Thomas om samen met Tim vrij voor het doel van FC Weesp te komen maar ook daar stond een goede keeper waardoor het niet lukte om te scoren. Niet lang daarna krijgt Tim onverwachts de bal en haalt hard uit op het doel maar de bal gaat helaas net naast.

Ook Lucas wist een paar keer achter elkaar hard op het doel te schieten maar de keeper en verdediging blokkeerde steeds weer de bal. Simon speelde in de tweede helft meer in de aanval en het lukt hem om een pass te geven op Thomas. Thomas neemt de bal mooi aan en schiet heel bekeken de 0-3 in het net van FC Weesp.

Een mooie overwinning waar hard voor gewerkt is. Volgende week gaan we weer proberen om te winnen maar dan tegen Wasmeer F5 uit Hilversum.