E1 drijft publiek bijna tot wanhoop tegen Argon E2

Hoofdschuddend stonden ze op het natte gras van Argon, de trouwe supporters van de E1. Nog niet eerder hadden ze hun helden zo gemakkelijk een 1-5 voorsprong bijna zien weggeven. Weddenschappen over het (bij eventueel verlies) opeten van hoeden, schoenen en zelfs autosleutels waren hoorbaar.

En het begon zo flitsend, zo on-E1 eigenlijk. Waren we licht onder de indruk van de warming-up van Argon, na 10 minuten stonden we fluitend met 0-3 voor door een ijzersterk inschuivende Jordi G. die schitterend drie keer raak kegelde. Wat kon ons vandaag gebeuren?

Nou, van alles! Alsof onzichtbare Mijdrechtse krachten de withemden plotseling verlamden. Niets ging meer goed, de concentratie vloeide bij iedereen weg, passes werden zomaar ingeleverd, er werd niet meer vrijgelopen en iedereen leek het harde werken te zijn verleerd. Dit alles kon niet ongestraft blijven en de 1-3 voor Argon lag in het netje. Toen was het rust.

De oppepspeech van coach Erno in de rust (normaal goed voor een herboren E1 als het even tegenzit) had een compleet averechtse uitwerking. De toeschouwers wisten niet wat ze zagen, want even daarvoor hadden beide Jordi’s de score nog lekker opgevoerd naar 1-5. Nee, dit dreigde nu hopeloos mis te gaan. In enkele minuten zetten we op het hele veld alle poorten open en liep Argon kinderlijk eenvoudig in op de E1: 4-5!

Er werd snel gewisseld om het tij te keren, en dat had effect. Jayson stond 10 seconden in het veld toen hij een verre uittrap van Sam stuiterend meekreeg. Met een dalende wreeftrap schoot hij de bal in de rechterbenedenhoek: 4-6. Er was weer een gaatje.

Langzamerhand kwam het combinatiespel weer terug en werden de ruimtes beter benut. Door een klein foutje van de Argon-keeper (hij had een gemakkelijk schot niet klemvast)
kon Jordi H. in de slotfase de score vergroten naar 4-7. De hoeden en schoenen bleven onaangeroerd en met behulp van de autosleutels vertrokken we met 3 punten in de tas weer naar Breukelen.

Volgende week spelen we uit tegen Wasmeer dat vandaag met 6-3 verloor van v.v. Maarssen.

25 september 2010, Argon E2 – FC Breukelen E1 4-7

opstelling: Sam, Bob K., Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochem, Jayson, Jordi H.

(1e h.) 0-1, 0-2 en 0-3 Jordi G., 1-3 Argon.

(2e h.) 1-4 Jordi H., 1-5 Jordi G., 2-5, 3-5, 4-5 Argon, 4-6 Jayson, 4-7 Jordi H.

Men Of The Match: Guido en Jordi G.