Belangrijke overwinning C1 tegen VVZ'49

In een aantrekkelijk en fysiek duel werd er vandaag gestreden tussen twee teams die de aansluiting bij de koplopers wilden behouden. Met allebei een 4-1 nederlaag tegen 1 van de koplopers op zak en twee overwinningen stonden zij tot vandaag gelijk op de ranglijst. Ieder 6 punten maar Breukelen mocht door een beter doelsaldo aanspraak op de 4e plek maken.

Het eerste kwartier was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd waarbij er aan beide kanten mogelijkheden waren om de score te openen. De duels waren stevig maar zeker niet gemeen. Menig schouder werd in de strijd gegooid om de bal te veroveren maar ondertussen werd er ook aardig gecombineerd. De scheidsrechter bleek van een stevig potje te houden en liet veel acties onbestraft wat de jongens van beide teams goed doorhadden. Enkele gevaarlijke corners van VVZ gave de indruk dat het beide kanten op kon vandaag.

Na een kwartier werd Stef op rechts gelanceerd door Jantijn. Stef liep z’n tegenstander er uit en produceerde vervolgens een puike voorzet die fantastisch door Jim tegen de touwen werd gewerkt! 1-0. Erg lekker maar veel tijd om te genieten was er niet; VVZ’49 brak na de aftrap direct door en zo verscheen de linkerspits alleen voor keeper Jesse. Deze maakte z’n doel goed klein en het schot verdween in het zijnet. Opluchting alom, de jongens leken vanaf dat moment bevrijd en namen de controle op het middenveld over. FC Breukelen speelde vanaf dat moment voornamelijk nog op de helft van de tegenstander, op jacht naar een tweede treffer. Deze kwam er dan ook toen Hans in het strafschopgebied de bal veroverde en de keeper met een prachtige lob kansloos liet: 2-0! Jim moest na een pittig duel het veld verlaten, hij kreeg de bal vol in z’n edele delen en kon na enig luchthappen en een “massage” van Patrick toch niet meer verder. Wel hoorde we hem met een hoge stem een opera zingen onder de douche…;-)

5 minuten voor rust was het weer Hans die goed doorzette in het strafschopgebied en vanaf de achterlijn Olivier met een hakballetje vrij zette. Olivier bedacht zich geen moment en knalde de 3-0 op het bord, de wedstrijd leek gespeeld. Met deze stand werd tevreden de kleedkamer opgezocht. Er werd fysiek maar ook goed gevoetbald, de verdediging kwam tot dan nauwelijks in de problemen.

De tweede helft was het duidelijk wat VVZ wilde, zo snel mogelijk een doelpunt en zich zodoende terug in de wedstrijd te spelen. Onze jongens waren er voor gewaarschuwd en toch viel de goal vrij snel en wat ongelukkig. De bal bleef bij een VVZ aanval in de doelmond hangen en na eerst nog een redding van Jesse simpel binnengetikt: 3-1

VVZ zette verder aan en kwam nog twee keer gevaarlijk door het midden door, beide keren echter op het nippertje onschadelijk gemaakt door Junior, Jantijn en Jesse. Zo werd de aansluitingstreffer voorkomen en kon Breukelen weer gaan voetballen. Na eerst nog een wonderschone aanval en doelpunt welke helaas door buitenspel moest worden afgekeurd was het uiteindelijk Justin die z’n goaltje mocht meepikken. Met een mooie pass van Olivier kon Justin op snelheid doorbreken en de keeper met een stiftje te verschalken: 4-1. Alhoewel de beslissing wel gevallen was bleven de duels toch behoorlijk pittig en soms wel een beetje te…. Stef viel uit met een knieblessure, we hopen dat dit allemaal meevalt. Het waren echte “mannen-duels” maar er hadden gerust wat kaarten kunnen vallen. Gelukkig bleven die op zak, enigszins geflatteerd maar wel terecht werd de overwinning binnengesleept.

Door deze belangrijke en zwaarbevochten overwinning houden we zicht op de koplopers Nieuwland en SCH’44, zijn we gestegen naar de derde plek en doen we voorlopig nog mee! Dinsdag eerst een oefenwedstrijd tegen Hoofdklasser Roda’46 uit Leusden (ik zit dan “helaas” in de ArenA) en dan volgende week uit naar Hooglanderveen. Zij speelden vandaag met 2-2 gelijk tegen en bij het lastige Wasmeer.. Met deze werklust en stijgende lijn moet een overwinning weer mogelijk zijn!

Overige uitslagen in onze poule: Wasmeer – Hooglanderveen: 2-2, Zuidvogels - Altius: 1-1, asc Nieuwland – Hoogland: 3-0, CJVV-VVZA: 1-2, SV Baarn – SCH’44: 2-4

25 september 2010: FC Breukelen C1 – VVZ’49 C1: 4-1 (3-0)