Zaterdag 5 loopt opnieuw nederlaag op in moeilijke seizoensstart

Na een lange pauze hoort u eindelijk weer eens iets van de jongens uit de A2 van vorig seizoen. Het vriendenteam dat vorig jaar leuke resultaten behaalde in de derde klasse. Het team is qua aantal spelers intact gebleven maar kent enkele wijzigingen.

Wegens uiteenlopende redenen hebben Rens (gestopt), Guido (transfervrij vertrokken naar De Vecht), Mark Timmerman (is in de A-jeugd blijven spelen) en Mike (speelt nu in Zaterdag 3) ons verlaten. Ook trainer Gert-Jan Loenen is gestopt. We hebben vijf nieuwe leden kunnen verwelkomen: Mark Dekker, Vincent en Metin komen van de A1, Seval keerde na een korte pauze terug bij FC Breukelen en Floris is omgetoverd van supporter tot speler.

Tot dusver is het seizoen matig verlopen. In de beker werd verloren van Nita en gewonnen in Maarssen en in de competitie is het nog wachten op de eerste punten. Afgelopen zaterdag moesten de Breukelse gladiatoren het in de 5e klasse opnemen tegen het zesde team van CSW.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep onrustig. Dit lag niet aan de spelers, die allemaal keurig op tijd waren, maar aan de scheidsrechter. Op vrijdagavond meldde de oorspronkelijke scheidsrechter zich af, maar dit werd pas vlak voor het treffen met CSW bekend. Uiteindelijk offerde aanvoerder Marcel zich op als interim-arbiter. Na de eerdere nederlagen in de competitie tegen koploper Almere en Argon ving FC Breukelen de wedstrijd aan met een andere opstelling. Het 4-2-2-systeem werd vervangen voor een 4-3-3-opstelling met een nummer 10 en twee verdedigende middenvelders. Behalve Marcel konden Floris, Metin en Casper niet spelen door blessures.

Breukelen begon de wedstrijd goed en creëerde al snel een kans. Jannes zag zijn rebound op een schot gestopt door de keeper van CSW. Even later was het wel raak aan de andere kant. Keeper Myron stond iets te ver voor zijn doel en werd verrast door een afstandschot van de tegenstander: 0-1. Slechts enkele minuten later stelde Samphan orde op zaken. De snelle rechtervleugelspeler trof raak nadat een schot van Ferry nog werd gestopt. Breukelen bleef na de gelijkmaker licht overwicht houden zonder echt gevaarlijk te worden. Schoten van Seval en Steven misten kracht. Het spel was zeker niet slecht. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden werd tegen de opponent uit Wilnis minder de lange bal gehanteerd en was er meer geduld.

In de tweede helft ging FC Breukelen aanvankelijk verder met tikken. Met de ingevallen Darryl, Raymond en Jonathan zocht de ploeg naar de voorsprong. CSW kwam echter op 2-1 na een goed uitgevoerde counter. Voorstopper Alex kon niet verhinderen dat de spits van de tegenstander de bal na een voorzet vanaf rechts intikte. Breukelen gaf niet op en kreeg kansen via Raymond en Jannes. Achterin gaf de verdediging net als in de eerste helft weinig weg, hoewel de stand anders deed vermoeden. Vincent, die een uitstekende partij speelde als laatste man, ging met een corner mee naar voren en toonde aan een geweldige kopper te zijn. Uit een hoekschop van Seval kopte hij de bal loepzuiver in de verre bovenhoek. De stand werd opnieuw gelijkgetrokken en de jacht op de winnende treffer moest definitief worden ingezet.

Deze bleef echter uit. CSW bleek over een betere conditie te beschikken en nam het overwicht in de wedstrijd over. Uit een hoekschop werd via de Breukelse verdediging fortuinlijk de derde treffer gemaakt. Een klap die Breukelen niet meer te boven kwam. Myron hield de schade beperkt met nog enkele goede ingrepen en de wedstrijd kwam op een teleurstellende manier op zijn einde. Ondanks aardig spel bleven de eerste punten nog steeds uit.

Hoewel de sfeer in de ploeg uitstekend is heeft het 5e van Zaterdag moeite met de omschakeling van junioren naar senioren. Het is wennen aan het fysieke spel van de vaak oudere tegenstanders. Daarnaast is de conditie van het team nog lang niet waar het moet zijn. Toch zit er verbetering in het spel van Breukelen. Er is steeds meer durf om samen te spelen in plaats van blinde ballen naar voren te schieten en het team is geduldiger. Er wordt steeds minder op elkaar gezeurd. Met een derde nederlaag op rij vind de ploeg zich echter terug op de voorlaatste plaats. Volgende week tegen de Zebra’s, dat eveneens nog puntloos is, moeten de eerste punten worden binnengehaald.

26-09-2010 FC Breukelen za 5 – CSW za 6 2-3

Opstelling eerste helft: Myron, Ferry, Alex, Vincent, Michael, Steven, Mark, Seval, Samphan, Thomas, Jannes Opstelling tweede helft: Myron, Jonathan, Alex, Vincent, Darryl, Steven, Mark, Seval (Thomas), Samphan (Ferry), Raymond, Jannes Blessures: Casper, Floris, Metin Doelpunten: Samphan, Vincent Bijzonderheden: Vaste aanvoerder Marcel was scheidsrechter. Man of the Match: Vincent