FC Breukelen 1: geen punten, wel perspectief

Ook de 2de thuiswedstrijd tegen Veensche boys heeft FC Breukelen geen punten opgeleverd. Ondanks een goed begin en een snelle voorsprong, verzuimde Breukelen de voorsprong uit te breiden en hield het Veensche Boys in de race. Veensche boys bleef er in geloven en ging er uiteindelijk met de 1-3 winst vandoor.

Terwijl het 2de team onder leiding van de nieuwe coach Ro Versluis liet zien hoe het moest en de 3de overwinning op rij binnenhaalde, begon voor het eerste team de voorbereiding op het cruciale treffen tegen het eveneens puntloze Veensche boys.

Trainer van Zoest gaf het team van vorige week ondanks de nederlaag tegen Eemdijk het vertrouwen in de hoop dat de spelers uit waren op revanche. Wel werd gekozen voor een extra aanvaller in de persoon van Jacky Castelijns, waardoor verdediger Sjoerd Molleman zijn basisplek in moest leveren.

Breukelen begon scherp aan de wedstrijd, zette vroeg druk, jaagde scherp op de bal en viel naar hartelust aan. Na een prima voorzet van Tim Plomp, kopte Jacky Castelijns via een verdediger al snel raak. Veensche Boys werd teruggedrongen en was duidelijk de onderliggende partij. Breukelen kreeg kort na de voorsprong de gelegenheid om de wedstrijd al vroeg te beslissen, maar een machine-geweer aan kansen op rij waren niet besteed aan de scherpschutters in de aanval.

Langzaam ebde het offensief weg, vergat men vroeg druk te zetten en werd men na een slecht omschakelmoment genadeloos afgestraft, waardoor Veensche Boys met een mooie halve omhaal in de 45ste (!) minuut raakschoot. De scheidsrechter moest 2x fluiten, zowel voor de goal als het rustsignaal, dus op een zeer ongelukkig moment voor de thuisploeg.

Na rust leek het of Breukelen de draad weer oppakte, maar ook nu kon men het, na een goed begin, niet opbrengen om snel druk te zetten, werd er teveel ruimte dekking gegeven en kwamen de 2 spitsen van Veensche Boys steeds beter in hun spel. Beide teams speelden voor de 3 punten en er ontstond aan beide kanten meer ruimte.

Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de spitsen van Veensche Boys duidelijk de betere waren tov het aanvalstrio van Breukelen, maar wat nog erger was, ook beter dan de verdedigingslinie van Breukelen. Nadat de buitenspeler vrije doorgang kreeg om een voorzet te geven, was men nog een keer zo vriendelijk om de spits van dichtbij in te laten koppen en zo keek men tegen een 1-2 achterstand aan.

Een matig slotoffensief ten spijt, kon Breukelen het tij niet meer keren. Op de overwinning van Veensche Boys viel vanmiddag niets af te dingen, maar Breukelen heeft er inmiddels wel patent op om tegenstanders in het zadel te helpen, want als Breukelen tijdens het sterke openingsoffensief 2-0 en 3-0 maakt, breekt het verzet van de tegenstander.

Gelukkig worden er wel veel kansen gecreeërd en laat men grote delen van de wedstrijd verzorgd veldspel zien. Er is dan ook geen reden tot paniek. Rustig doorbouwen aan het collectief, het volwassener omgaan met de vele kansen en het constanter vasthouden van de veldbezetting bieden voldoende perspectief voor de komende wedstrijden.

Aanstaande zaterdag gaat men op bezoek in Soest bij VVZ ‘49, een oude bekende, want juist deze ploeg versperde 2 seizoenen geleden de doorgang naar de 1ste klasse, waardoor men pas dit seizoen kon aansluiten in een afdeling waar FC Breukelen zijn draai nog niet heeft gevonden.