C1: Eenvoudige winst in Amersfoort!

18 september 2010: VVZA C1 - FC Breukelen C1: 0-5 (0-3). Voor de tweede keer deze competitie naar Amersfoort, deze keer heette de tegenstander VVZA. Zij hadden de eerste twee wedstrijden verloren en stonden dus nog puntloos onderaan. Voor ons ook een hele belangrijke pot; zouden we aansluiten bij de subtop en mee blijven doen of voorlopig in de onderste middenmoot moeten gaan acteren….?

Om 09.40 vertrokken we, braaf reden we achter onze “navigator” Walter aan! Alhoewel ons eigen systeem ons een aantal keren anders wilde leiden, volgden wij natuurlijk onze snelle duivel en ervaren chauffeur. Dat ging helemaal goed, tot ca. 200 meter van de bestemming toen wij het veld zagen liggen maar voor een afgesloten weg (doodlopend) kwamen te staan.Lachend lieten we de jongens maar vast uitstappen, wij zouden wel eventjes omrijden (ca. 5,5 km…).

De wedstrijd begon op tijd, opstelling: Jesse, Yardelly, Junior, Jantijn, Douwe, Hans, Bob, Jim, Stef, Olivier en Justin. Al snel werd zeer duidelijk dat Breukelen een maatje te groot was voor VVZA! Het deed ons even denken aan Real tegen Ajax van afgelopen woensdag….In totaal schat ik in deze wedstrijd zo’n 30 doelrijpe kansen, slechts een beperkt aantal werd verzilverd. De keeper heette dan geen Stekelenburg, toch kon hij zich goed manifesteren doordat de ballen veelal recht op hem af kwamen. Wellicht kwam het door het “lange gras”, we begrepen dat wij de eerste waren die hun wedstrijd op het hoofdveld mochten spelen dit jaar maar dan hadden ze eerste wel even mogen maaien..!

Na de eerste gemiste kansen kregen we een terechte penalty toebedeeld door een tackel binnen de 16 op Stef. Olivier ging achter de bal staan maar schoot op de te snel uit z’n doel komende keeper! Terecht mocht de bal overgenomen worden, nu nam Bob hem..:0-1. Aan het spel te zien zouden er wel snel meer volgen…Mooie snelle aanvallen over rechts volgden waarbij Stef goed overzicht hield en de bal twee keer panklaar kon leggen voor Olivier. Laatste had geen geluk; naast en wederom op de keeper! Breukelen bleef de verdere gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar speelde ook erg slordig. Het duurde tot de 23e minuut totdat Olivier de bal gelukkig alsnog binnen wist te werken; 0-2. De kansen stapelden zich verder op en vol ongeloof keken we naar de teller die maar niet op gang kwam. Op slag van rust de terechte 0-3: na uitstekend doorzetten van Justin kon hij de bal op maat voorgeven. Bob hoefde er alleen nog z’n maatje 48 tegenaan te zetten: 0-3 - tevens de ruststand.

In de rust werd Joery voor Yardelly in het veld gebracht, verder kwamen Jordi en Milan uit Soest waar ze de C2 aan een punt hadden geholpen. De tweede helft werd er verzorgd voetbal gespeeld. Van enige spanning was geen sprake meer en de jongens combineerde er aardig op los. Het grote probleem vandaag was echter de afwerking! Als er een mogelijkheid was geweest om flink aan het doelgemiddelde te werken dan was het vandaag wel…..! Keeper, paal of te slap ingeschoten – telkens liepen soms briljante aanvallen op niets uit….

Met nog 8 minuten op de klok kwam de bal voor de voeten van Jim, eindelijk was het raak: 0-4. Snel daarna kwam er een schitterende pass van Stef op Jim die deze keer ook geen probleem kende en binnenschoot! Zeker geen buitenspel echter stond de “grens” met z’n vlag omhoog en werd het doelpunt afgekeurd. Toen in een identieke situatie Jim wel degelijk buitenspel stond mocht hij wel aannemen en afmaken: 0-5!

Dit was tevens de einduitslag. Een mooi resultaat, Amersfoort bevalt ons tot nu toe uitstekend…;-) Dubbele cijfers hadden er absoluut ingezeten en we denken dat VVZA stiekem best blij mocht zijn met deze “acceptabele uitslag”. Door deze uitslag klimmen we weer iets op de ladder, we staan nu 4e achter Nieuwland, SCH en Baarn die alle drie de partijen hebben weten te winnen.

Volgende week krijgen we VVZ’49 thuis, ook zij hebben 6 uit 3! Samen met Zuidvolgels behoren we tot de “subtop”, de winnaar blijft meedoen, de verliezer haakt (voorlopig) af! Het wordt dus spannend en we kunnen daarom best wat extra steun gebruiken!

Andere uitslagen: VVZ’49 – Wasmeer: 4-2, SCH’44 – CJVV: 7-0, Hooglanderveen – Zuidvogels: 1-4, Hoogland – sv Baarn: 0-4, Altius – Nieuwland: 0-4