FC Breukelen E1 vs. Maarssen E1: 2-3

Na een goede warming-up konden de E1 beginnen aan een “zware”wedstrijd tegen Maarssen E1.

Zeker omdat ze een paar weken daarvoor nog maar nipt en met bloed zweet en tranen, met 1-0 van Maarssen hadden gewonnen, in de beker.

Maarssen altijd een lastig om daar tegen te spelen, begon heel sterk en zet de FC direct onder druk. En de FC lijkt “slap” te zijn begonnen en Sam moest gelijk in aktie komen. Toch valt de 0 – 1 heel snel. Het leek op dit moment wel of de FC nog in bed lag. Toch herpakken zij zich.

Ondanks dat Maarssen de druk hoog houdt en Sam nogmaals een hele goede redding in huis had kon de FC de 1 – 1 maken. Na een goede voorzet kon Jason met een fraaie beweging de bal in een keer uit de lucht achter de keeper plaatsen. Toch is Maarssen sterker en komen op 1-2 na een rommel doelpunt.
En kort daarna zelfs op 1-3 omdat een voorzet geholpen door de wind over onze keeper heen ging.

Ondanks de achterstand en de druk van Maarssen knokt de FC zich terug in de wedstrijd. Er komt wat balans in de aanvallen. En Maarssen wordt niet echt meer gevaarlijk. Krijgt Jason nog een goede mogelijkheid maar schiet de bal over. Doordat de FC er toch nog in gelooft en ze beter in hun spel komen maakt Jordi A. de 2-3 met een mooi stiftje. In de slotfase van de eerste helft waarin,vond ik, iedereen van de FC echt wel aan het knokken was. Had de FC nog een mooie kans, helaas mocht het niet zo zijn.

Aan het begin van de tweede had de FC een licht overwicht. Er lukte meer, jammer genoeg niet alles. Maar er werd gevoetbald. Toch was de eerste “kans”voor Maarssen een fraai genomen indraaiende corner zorgde ervoor dat Sam gestrekt moest. En werd deze bal door ook goed optreden van de verdediging weg gewerkt.

De tweede helft werd de helft van de beide keepers. Het is bij Maarssen te danken aan de keeper dat zij 3 punten hebben meegenomen naar huis, wel terecht! En had Maarssen ook meer doelpunten kunnen maken als de onze Sam er niet stond.

Kortom een uiteindelijk was dit een spannende wedstrijd met een terechte winnaar. En een groot compliment op zijn plaats is voor onze FC-E1. Ze hebben zich kranig staande weten te houden en geknokt voor elk puntje. Helaas zijn alle punten naar Maarssen.

Op naar volgende week!!! Dan uit tegen Argon E2 en erg vroeg 08:45 uur