Breukelen 2 behoudt koppositie na zege op Odysseus

Het seizoen 2010/2011 is een heel nieuw begin voor Breukelen 2. Bijna de gehele basisploeg van het afgelopen seizoen is verkast naar het naburige NITA en er moest een nieuwe trainer gezocht worden. Deze trainer werd gevonden in de persoon van Roy Versluis, die zijn debuut maakt als trainer.

Er moest een geheel nieuwe ploeg worden opgebouwd rondom enkele oude krachten met behulp van enkele spelers die van buitenaf zijn aangetrokken en een paar jongens die uit de jeugd zijn overgekomen. In de voorbereiding was het duidelijk merkbaar dat er nog lang geen ingespeeld team op het veld stond en de resultaten waren ronduit slecht. Het doel was echter om er in de competitie te staan en voorlopig is men aardig op weg dat doel te realiseren.

De eerste competitiewedstrijd was thuis tegen Zuidvogels en werd overtuigend met 11-2 gewonnen. Hierbij dient wel te worden aangetekend dat Zuidvogels niet over een complete en goed voorbereide ploeg beschikte, waardoor het geen echte graadmeter was voor Breukelen 2.

Deze graadmeter volgde een week later tegen CJVV, die in zichzelf een titelkandidaat zien. In een enerverende wedstrijd dreigde Breukelen 2 een riante 1-4 voorsprong uit handen te geven, maar er werd met bloed, zweet en tranen stand gehouden. Het resultaat was een zwaarbevochten 3-4 overwinning, die duidelijk maakte dat Breukelen 2 wel degelijk een rol van betekenis kan spelen in deze competitie.

Afgelopen weekeinde stond de wedstrijd thuis tegen Odysseus op het programma, op dat moment de nummer 2 (achter Breukelen) in de competitie. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en andermaal een belangrijke graadmeter voor Breukelen 2. Breukelen ging vliegend van start en kwam vlak na het beginsignaal op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Sukru.

Binnen een mum van tijd verscheen Sukru na een splijtende pass van routinier M. Spithoven opnieuw alleen voor de keeper en hij twijfelde geen moment, 2-0. Na deze snelle voorsprong leek het een gemakkelijke middag te gaan worden voor de Breukelse formatie.
Niets was minder waar. Het tij begon langzaam te keren en Odysseus werd steeds gevaarlijker. Dit ging gepaard met een aantal grote kansen die op spectaculaire wijze werden verijdeld door de betrouwbare sluitpost. De druk nam niettemin toe en op slag van rust produceerde Odysseus de aansluitingstreffer, 1-2. De scheidsrechter had nog niet naar de middenstip gewezen of de bal lag al weer in het net, 2-2. Een flinke tegenslag voor Breukelen dat zo goed aan de wedstrijd begonnen was.

Trainer Roy bewaarde de rust en hoopte in de 2e helft opnieuw de voorsprong te pakken. De 2e helft was van beide kanten vaak slordig, dit zorgde voor de nodige irritatie en een aantal kansen. Het was moeilijk te zeggen of er een beslissing zou vallen en zo ja, in wiens voordeel. Breukelen bleef voor de overwinning
gaan en werd in de slotfase beloond.

Na een goede actie van Thom tikte goudhaantje Sukru de rebound binnen en zo kwam Breukelen op een 3-2 voorsprong. De neutrale toeschouwer werd echter op zijn wenken bediend door beide ploegen. Het bleef namelijk erg spannend en een zenuwslopende slotfase volgde. Na een communicatief misverstand kreeg Odysseus een laatste kans via een indirecte vrije trap vanaf ongeveer 8 meter. Deze werd in de drukte meerdere keren geblokt voordat er ruimte ontstond voor een uithaal. De poging leek een doelpunt te worden, ware het niet dat de van een blessure herstelde Stefan Hoogvliet op de lijn redding bracht. De bal werd hierna van het complex afgeschopt en de overwinning was binnen.

Dit betekende dat Breukelen met pijn en moeite de koppositie kon handhaven en dat er nu in alle rust toegeleefd kan worden naar de uitwedstrijd tegen Spakenburg van aankomend weekeinde. De ploeg lijkt steeds beter op elkaar ingespeeld te raken en er wordt dan ook gehoopt dat dit te zien zal zijn in de resultaten. Volgende week meer…