Allemaal 4-tjes

Zaterdagochtend 8.30 uur. Aan de lucht boven de velden van Fc Breukelen te zien gaan we het redelijk droog houden om de wedstrijd te spelen. Onze gasten zijn de F4 van Altius uit Hilversum.

In de kleedkamer van de F4 hangt een goede sfeer en onze jongens hebben er zin in. Deze wedstrijd zal onze F4 gebruik maken van 2 keepers. Aboubakar zal de eerste helft in het doel staan en Mike neemt de 2de helft voor zijn rekening. Scheidsrechter Abdoul Bouras de vader van Aboubakar fluit ook zijn eerste wedstrijd.

Bij aankomst op het veld ontmoeten we onze tegenstander(tjes) Tot onze verbazing lijken onze tegenstanders wat kleiner van stuk te zijn dan verwacht. De spelertjes van Altius zijn inderdaad gemiddeld wat jonger dan onze eigen jongens. Maar….als de wedstrijd begint zien we allemaal al snel dat we deze ploeg niet moeten onderschatten.

Altius scoort al redelijk snel 0-1. Er moet hard gewerkt worden door onze jongens. Na ruim 10 minuten speeltijd zagen we David de bal naar voren spelen en na een goede voorzet van Hidde kreeg Luca zijn kans en maakte 1-1. Na dit eerste doelpunt van Luca in deze wedstrijd begonnen onze jongens zichtbaar met meer zelfvertrouwen te spelen.

Altius wist na een moment van onoplettendheid van de verdediging een 1-2 te maken. Ook begint het langzaam aan te regenen maar daar trekken de jongens zich niets van aan en er wordt fanatiek doorgespeeld. Bjorn is goed aan het verdedigen en zorgt meerdere malen dat de bal voor ons doel weggehaald wordt. Ook Daan doet erg zijn best om de bal langs de zijlijn naar voren te krijgen en speelt meerdere malen goed over. Glijpartijtjes en de tegenpartij die regelmatig het veld op moet met de natte spons voor verzorging van kleine blessures. Onze Hidde krijgt ineens snoeihard een bal in zijn gezicht en gaat neer op het veld. Na een korte verzorging gaat het gelukkig weer goed met hem en hij wil weer zo snel mogelijk het veld in.

En dan komt onze Marcellino aan de bal. We hebben het al vaker gezien. Heeft onze Marcellino de bal dan is het moeilijk voor de tegenstander om die nog af te nemen. Met zijn snelheid en mooie schuinbewegingen weet hij de bal mooi voor het doel te krijgen en scoort een mooie 2-2. Na een kleine overtreding tegen Altius krijgen deze een vrije trap mee schuin voor ons doel en ze scoren 2-3. Onze Mike die in de eerste helft in het veld staat weet nog met een prachtige redding een 2-4 te voorkomen en werpt zich op als een gedreven en fanatieke verdediger. We gaan de rust in en drinken limonade en luisteren naar de coach Tom Hoogstadt die onze jongens toespreekt. Er moet meer goed naar elkaars positie gekeken worden en meer overgespeeld worden.

Als de wedstrijd weer begint gaat Marcellino wederom als een speer. Enkele minuten later laat hij zijn kunstje nog een keer zien en scoort wederom een prachtig doelpunt. De stand is 3-3 en de jongens zijn blij. Toch weet Altius weer terug te komen en in korte tijd weten ze de stand op 3-4 te brengen. Vlak voor het einde van de wedstrijd weet Aboubaker de bal in bezit te krijgen. Hij rent buitenom en Luca staat enkele meters voor het doel klaar om aan te nemen. Aboubaker haalt uit met een prachtig schot van afstand dit in combinatie met Luca die de keeper op een verkeerd been weet te zetten met zijn schuinbewegingen. De bal valt prachtig linksboven in het doel en er was geen schijn van kans voor de keeper van Altius om deze te stoppen.

Onze F4 tegen Altius F4 eindstand 4-4. Het was leuke spannende en soms felle wedstrijd en er is hard gewerkt door iedereen. Goed gedaan jongens en op naar de wedstrijd van volgende week.