E5 schiet met scherp

De eerste wedstrijd van onze nieuwe E5 uit tegen (het altijd lastige) BFC E11, eindigde afgelopen zaterdag in een daverende overwinning voor FC Breukelen: 0 – 13.

Voor de spelers, coaches en meegereisde supporters was het even wennen aan de nieuwe samenstelling, de late aftrap (12:00uur!) en het hobbelige veld, dat door de lokale Gooische mollen in een stukje Utrechtse Heuvelrug was veranderd.

Het duurde dan ook even voor onze jongens op stoom kwamen. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat FC Breukelen het beste van het spel had, maar dat resulteerde (nog) niet in doelpunten. In de drukte van 8 tegen 8 lag er altijd wel een voet of been van BFC in de weg. Diep in de eerste helft was het dan toch raak: een voorzet van Tommy werd door Ruben doorgetikt op Rick, die zonder na te denken hard uithaalde: 0 – 1. Nog voor de rust zorgde Rick er met een zuivere hattrick voor dat de voorsprong werd uitgebouwd naar 0 – 3.

In de rust hielden coach Raymond en coach Arie de jongens met een goed ingestudeerde speech scherp; de tweede helft zouden we er nog een schepje bovenop doen. En dat hielp!

Na de rust werd de tegenstander zoek gespeeld en was het eenrichtingsverkeer naar het doel van BFC. Het solide verdedigingsblok met Matt, Yme en Roger zorgde er voor dat keeper Ryan zeer weinig te doen kreeg. Op het middenveld verdeelden Tieme en Ruben op fraaie wijze het spel, en op de flanken waren Pim, Rick en Tommy voortdurend gevaarlijk. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een stand van 0-13 op het scorebord, met doelpunten van Rick (5), Ruben (3), Tommy (2), Tieme (2) en Pim (1). Indraaiende voorzetten, hakjes, omhalen, afstandschoten, het ene doelpunt was nog fraaier dan het andere.

Prima gedaan jongens! Op naar de volgende wedstrijd …