E1 opent seizoen effectief met winst op stug CSW

Voetballend was het op de eerste competitiewedstrijd nog niet om over naar huis te schrijven, maar effectiviteit kon de E1 vandaag niet worden ontzegd. Met 0-5 leiden bij rust, de tweede helft veel met ‘de kont in de zestien’ hangen (inderdaad: “vrouwen en kinderen eerst”) en uiteindelijk toch met een ruime 2-6 zege van het veld stappen.

Na een slap begin en groots keeperswerk van Sam stonden we binnen een kwartier eenvoudig met 0-3 voor. De verdediging en de keeper van CSW maakten bij deze drie countergoals geen al te sterke indruk.

Vóór de thee kwamen daar zelfs twee treffers bij, maar bij deze twee hoge doelpunten (ééntje schampte het hoofd van een CSW-verdediger en dook vervolgens onder de lat, de ander was een prachtig afstandsschot van Jochem) trof niemand enige blaam.

Wie CSW een beetje kent, weet dat de Wilnissers het fysieke spel nooit schuwen. Na de rust vlogen de rood-blauwen er dan ook vol in. Bijna elk duel wonnen ze door de enorme werklust en elke klutsbal ketste hun kant op. FC Breukelen kon daar met enkele counters en de lange bal maar spaarzaam iets tegenover zetten. Onze verdedigers Bob en Jordi hadden de handen vol en vooral Sam moest vaak Hals- und Beinbruch riskieren om tegentreffers te voorkomen.

Rommelig uitverdedigen leverde halverwege de tweede helft de 1-5 op en via een goedkoop gegeven penalty stond snel daarna de 2-5 op het bord (Sam stopte de ingeschoten bal fraai, maar kwam net te laat in de rebound).

CSW geloofde dat er meer te halen viel, maar daardoor kreeg FC Breukelen ook meer ruimte. Na wat kansen te hebben verprutst, kwamen de witten via een gelukkige klutsbal van Guido weer op een marge van vier. Het spel was hiermee gespeeld en de eerste drie punten konden in de tas mee naar Breukelen.

Volgende week komt buurman vv Maarssen op bezoek.

11 september 2010, CSW E1 – FC Breukelen E1 2-6

opstelling: Sam, Bob v/d P., Jordi G., Guido, Jop, Jochem, Jayson, Jordi H.

(1e h.) 0-1 Jayson, 0-2 en 0-3 Jordi H., 0-4 en 0-5 Jochem.

(2e h.) 1-5 CSW, 2-5 CSW (pen.), 2-6 Guido.