FC Breukelen 1 na 2x winst in beker al zeker van de volgende ronde!

Ondanks een zware bekerpoule met gevestigde eerste klassers en een hoofdklasser, heeft Breukelen 1 zich vrij eenvoudig voor de volgende ronde geplaatst.

Lees verder voor de verslagen van de wedstrijden tegen Montfoort en Sportlust…

Montfoort

Afgelopen zaterdag was de eerste officiële wedstrijd in en tegen hoofdklasser Montfoort. Dit was het debuut voor David Toxopeus, Jeroen Beerthuizen en Jurriaan van Well in de Breukelse hoofdmacht. In de 2de helft maakte Paul Schieveen, oud aanvoerder van de zondagselectie van FC Breukelen zijn rentree na een jaartje op een lager plan te hebben gespeeld.

Na een aftastend eerste kwartier, nam FC Breukelen met een versterkt middenveld het heft stevig in handen en kwam op een verdiende 1-0 voorsprong na een prima aanval over meerdere schijven met als eindstation Wouter Kos.

Ook in 2de helft bleef Breukelen enthousiast de aanval zoeken en moest men de wedstrijd beslissen na meerdere kansen en zelfs een gemiste penalty. Kwam men vorig seizoen nog wel eens goed weg na het missen van zoveel kansen, nu kreeg men ver in de 2de helft de dekstel of de neus en slalomde een middenvelder van Montfoort ongehinderd naar de goal om daar de 1-1 af te geven.

Montfoort leek tevreden met dit resultaat, maar Breukelen voerde het tempo op, zag diverse spelers van Montfoort met kramp omvallen en de aanvalsdrift beloond worden met de 2-1 winst in de laatste minuut na een prima combinatie tussen Tim Plomp en Maikel Goossens, die met een davernde knal in de verre hoek de keeper passeerde.

Sportlust

Ook Sportlust moest er dinsdagavond aan geloven tijdens de enige wedstrijd op eigen terrein. De vorige club van nieuwe Breukelen trainer Koos (Ko) van Zoest, is al jaren een gevestigde naam in de eerste klasse, draaide vorig seizoen tot het einde mee voor promotie naar de hoofdklasse en had zich onder andere versterkt met Frank Verlaan van Argon. Een prima graadmeter dus voor het elfal dat steeds meer vastigheden gaat vertonen en ook opgewassen lijkt tegen tegenstanders van dit niveau.

Breukelen moet nog wel wat volwassener worden. Sportlust ontregelde veel aanvalsintenties van de Breukelse middenvelders door geniepige overtredingen die net niet genoeg zijn voor een gele kaart, maar die er wel voor zorgen dat aanvallen al in een vroegtijdig stadium werden onderbroken. Toch bleek ook nu weer de aanvalskracht van Breukelen, die de ploeg vorig seizoen het kampioenschap bezorgde. Want ook zonder de aanvallers Ivar van Dinteren (USA), Job van Rijn (geblesseerd) en Gokhan Yasar (net terug van vakantie) kwam men op een 1-0 voorsprong door een attente Wouter Kos.

Ook nu kreeg men zeker 3x de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden maar Tim Plomp, Maikel Goossens en Sven Hensbergen faalden oog in oog met de keeper van Sportlust. Ook nu weer werd men met de neus op de feiten gedrukt, want Sportlust kwam door 2 prima snelle aanvallen in korte tijd tot 2 goals en plotseling keek FC Breukelen tegen een achterstand van 1-2 aan. Ook nu weer had het team de macht om een tandje bij te zetten en werd nog nadrukkelijker de aanval gezocht.

Sven Hensbergen bekroonde een goede voorbereiding met een prachtig afstandschot in de kruising en hoewel 2-2 een prima uitgangspositie was, bleef men olv Wouter Kos op zoek naar de overwinning. Nadat Sportlust met 10 man verder moest, werd de wedstrijd wederom in de laatste minuut beslist en was het Wouter Kos, zelf die uit een vrije bal, Breukelen naar de 2de ronde schoot. Eindstand 3-2.

De Meern zaterdag 28 augustus

Als Breukelen in staat is dit niveau vast te houden, nog wat volwassener gaat voetballen en zuiniger is met de open kansen die men krijgt, kan het zich prima handhaven in de competitie, maar met een start tegen favoriet Ajax thuis (zaterdag 4 september 14.30 uur) en uit naar het o zo stugge Eemdijk, moet men gelijk vol aan de bak

Aanstaande zaterdag om 17.00 speelt men (uitwedstrijd) de 3de wedstrijd in de poule tegen De Meern zondag met aan het hoofd oud-Nijenrodes trainer Fran Schuitemaker, die nog veel oude bekenden bij Breukelen heeft lopen. Beide teams zullen dus toch weer gemotiveerd worden om voor de overwinning te gaan.