Nieuwe C1 oefent met "zevenklapper" tegen Unio

Vandaag stond de eerste oefenwedstrijd op het programma tegen Unio C1 uit Oudewater. Met een heerlijk zonnetje had iedereen er weer zin in en dat was vooral in de eerste helft goed te merken. Ondanks het gemis van enkele spelers door vakanties en een helaas zware blessure van Bob vonden de spelers elkaar, na eerst weer even wennen, opvallend gemakkelijk.

Er werd goed gecombineerd en de bal lag er dan ook al snel in! Stef rondde een voorzet van Jim beheerst af: 1-0 Vervolgens was het Jim die de 2-0 liet aantekenen na een solo en kaats met Olivier. Uit een voorzet van Jonas kopte dezelfde Jim schitterend de derde tegen de touwen: 3-0! Een schitterende aanval via Michiel, Stef, weer Michiel, Jim en als laatste Olivier bracht de 4-0 door Olivier.

De ruststand was uiteindelijk 5-0; Jonas onderschepte de bal op het middenveld en bracht Jim in stelling die gelukkig geen fout maakte..De zwetende mannen zochten wat verkoeling in de kleedkamer, enkele wisselingen werden toegepast!

De tweede helft begon erg sterk; Stef mocht na goed doorgaan van Jim de 6-0 scoren, ook de 7-0 kwam van zijn voet. Vele kansen volgden nog maar de krachten (conditie) vloeiden toch een beetje weg, de wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld. De linies kwamen teveel uit elkaar te liggen en ook werd er teveel met de bal gelopen. Zo kon Unio zelfs een paar keer gevaarlijk worden maar was het Jesse die gelukkig alert stond te keepen en konden Jonas en Douwe beide de bal een keer van de lijn halen.

Al met al een aardig begin, woensdag tegen hoofdklasser CDW zal het andere koek worden!

Mooie oefenwedstrijden en volgende week de zware bekerwedstrijden. Voor Stefan en Patrick zijn dit de momenten om sommige spelers nog uit te proberen en de juiste opstelling samen te stellen. Geen gemakkelijke taak maar ze zullen hier vast en zeker in gaan slagen!

14 augustus 2010: FC Breukelen C1 - Unio C1: 7-0