FC Breukelen D1 goed uit de startblokken!

Het eerste oefenduel van dit seizoen vond plaats op een warm kunstgrasveld in Breukelen.

Een bijna fitte (Duco is helaas geveld door een vervelende oorontstekening) en complete (Willem is er volgende week weer bij) selectie trad aan tegen eersteklasser Maarssen D1.

Vanaf het beginsignaal wisten onze jongens elkaar opvallend goed te vinden. Niels verdeelde het spel vanuit het midden richting voorhoede spelers Mees en Koen, die veel snelheid en gevaar brachten. Een snelle goal bleef niet uit.

De achterhoede werd, zoals vanouds, vanuit het midden neergezet door Nik. Lars speelde, ondanks de blaren, een solide pot. Door vroeg druk te zetten op de bal door het middenveld (Zwier, Max, Dave, Menno) kwam Maarssen niet echt in het spel en volgden er een paar goede acties van de vleugel (Gino en Job, Tim) die in doelpunten werden omgezet.

Jeroen liet nog even zijn uitschuifarm zien en haalde stijlvol een bal uit de rechterhoek.

Rust 5-0! Verhitte koppies richting de kleedkamer waar even moest worden bijgetankt.

In de tweede helft zakte het wat in doordat veel jongens nog behoorlijk aan hun conditie moeten werken. Desondanks kegelden we er toch nog drie in. Eindstand 8-0.

Dit is een mooi begin, echter, er zal nog hard gewerkt moeten worden om klaar te zijn voor de competitie en de beker. De lat ligt hoog zoals jullie weten, maar het allerbelangrijkste is lekker voetballen, de resultaten volgen dan vanzelf. Goed trainen de komende week en op naar zaterdag.

Omdat CSW heeft afgezegd zoeken nog een tegenstander om tegen te oefenen.