D1 sluit prachtig seizoen af met toernooiwinst bij OSM’75!

30 mei 2010; Beer Haagedoorn toernooi OSM’75: 1e plaats !!

Vandaag kwam er een eind aan een uiterst succesvol seizoen voor onze D1, deze keer met een terechte 1e plaats op het OSM toernooi in Maarssenbroek. Volgende week nog de huldiging en voor degene die overstappen naar de C-junioren volgen er nog een drietal selectietrainingen maar dan is het voorlopig even tijd voor “rust”.

Iedereen was erbij al was Jesse helaas geblesseerd geraakt tijdens een potje voetbal…Voor coach John een gelegenheid om een tweetal kandidaat keepers voor volgend jaar eens te testen. Ruben en Sam keepten beide de helft van de duels. Voor de organisatie pech dat er op het laatste moment een van de deelnemers afzegde, dit werd prima opgelost door tweemaal tegen elkaar te spelen, gelukkig werden de wedstrijden iets ingekort tot 2 x 17,5 minuten.

De eerste wedstrijd was tegen OSM’75 D1, een eersteklasser geëindigd op een keurige 4e plaats in de competitie. Breukelen liet direct zien waar het voor kwam en minimaal gelijkwaardig te zijn. Met een duidelijk overwicht in de eerste helft kwamen we uiteindelijk verdiend met 1-0 voor door Olivier die heel koelbloedig afmaakte! Direct na de rust kwam OSM echter alweer op gelijke hoogte door een afstandschot en eindigde deze strijd in een 1-1 gelijkspel waarmee OSM het meest gelukkig mee mocht zijn.

De tweede wedstrijd was tegen Hercules D2, evenals Breukelen kampioen in de tweede klasse, echter wel van een ander niveau. Fysiek was Breukelen sterker alhoewel Hercules in de eerste 10 minuten het ons nog aardig lastig maakte. De te slappe houding werd ons bijna nog noodlottig totdat Olivier door goed stoorwerk de 1-0 kon scoren. Toen was het gedaan met Hercules en konden we eenvoudig naar 2-0 lopen door Martijn die deze keer alleen voor de keeper wel wist te scoren. Na rust kon Justin de bal onderscheppen en de 3-0 te maken. De 4-0 kreeg hij “in de loop mee” (ja mensen ik heb er vandaag weer een paar vaktermen bijgeleerd, ik had ook altijd een andere betekenis aan het woord “knijpen” gegeven maar weet inmiddels dat dit ook in het voetbal iets betekent..).

De derde wedstrijd was weer tegen OSM die wat recht wilde zetten. Wat feller dan in de eerste wedstrijd wilden zij deze pot naar hun hand zetten. Toen we op het middenveld een mannetje te kort kwamen en zij vrij mochten aanleggen voor een afstandschot was het 1-0 voor OSM. Deze stand bleef tot vlak voor rust staan, uit een corner wist Willem de bal echter binnen te koppen en gingen we de tweede helft in met een 1-1 stand. De tweede helft ging gelijk op, OSM kwam echter weer op een voorsprong toen een bal van links over doelman Ruben in de bovenhoek zeilde. Breukelen trok ten aanval en de terechte gelijkmaker kwam op naam van Mitchell die uit een strakke corner van Martijn hard in kon koppen: 2-2! De jacht naar de 3-2 werd nog ingezet, helaas zonder succes.

Doordat ook OSM beide wedstrijden van Hercules won (3-0 en 3-1) moesten we in ieder geval met 2-0 onze laatste wedstrijd winnen om eerste te worden en eindelijk eens geen tweede te worden op een toernooi! Dat begrepen de jongens maar al te goed en met een klinkende 7-1 overwinning (5 x Mitchell !!, 1x Olivier en 1 x Gino) werd de beker opgeëist!

Een mooi slot van een superjaar welke nog extra gezellig werd met een bowlingpartij in een nabijgelegen bowlingcentrum (volgens Ton met een loopbrug te bereiken….). Vandaag namen we ook afscheid van Mitchell die volgend jaar z’n geluk gaat beproeven bij Argon. Mitchell, iedereen wenst je veel succes en hopen je af en toe nog wel ff te zien, maak ze gek daar!

2 x kampioen, de KNVB-Beker, promotie en leuke toernooien. Met goed voetbal hebben we dit jaar indruk weten te maken op menig team, we durven gerust te stellen dat we zeker een rol van betekenis hadden kunnen spelen in de 1e klasse!

Dank aan John voor de leerzame trainingen, het samensmeden en coachen van het team maar ook aan Ton als medeleider en Vincent die vrijwel elke week klaarstond om de vlag ter hand te nemen. Veel dank ook aan de trouwe supporters, altijd hadden we genoeg auto’s en denk dat er onderling ook een prima sfeer hing! In de laatste plaats natuurlijk dank aan de spelers: Jesse, Milan, Lars, Junior, Nik, Douwe, Niels, Willem, Mitchell, Max, Martijn, Gino, Olivier en Justin! We hebben genoten en rekenen er op dat de D1 volgend jaar wederom z’n kwaliteiten gaat tonen in de hogere klasse.

De anderen; veel succes met de selectietrainingen de komende weken en geniet van de vakantie!

Dit was voorlopig het laatste verslagje! Ik heb het met veel plezier gedaan en draag mijn taken binnenkort graag over aan een nieuwe reporter….fijne vakantie alvast, Edwin!