E2 sluit seizoen af met toernooiwinst bij VEP

vepmannetje_linksboven_200.jpg
Het laatste toernooi van het seizoen. De E2 is steeds mee een team geworden en de teamspirit is het hele jaar door hoog geweest. Daarbij hebben we het afgelopen jaar juist in toernooien ons beste voetbal laten zien. Het zaaltoernooi in Leidse Rijn werd al gewonen en Bij Herenmarkt wonnen we een hele mooie prijs. Dat het in ’s Graveland niet goed ging was een speling van het lot…we wonnen 2 van de 3 wedstrijden maar werden toch uitgeschakeld…kan gebeuren.

Vol vertrouwen begonnen we dan ook aan de reis naar Woerden waar we op het toernooi van VEP ons E2 slotakkoord zouden spelen. Het plan was om daarna gezellig samen de BBQ’en een colatje of wijntje te drinken. Met vooruitziende blik (geholpen door buienradar…) had ondergetekende dit echter geannuleerd en omgezet naar een avondje eten en bowlen in bisonspoor. Het zou tenslotte gaan regenen en waaien.

Alle jongens in de spelersbus en alle ouders in hun auto’s voorop. E waren meer dan ruim op tijd zodat ook Marc, die van zijn werk kwam, alle wedstrijden volledig kon meemaken.

Helaas kan die fabriek niet zonder Marc en goed en wel gearriveerd mocht hij weer terug richting Amsterdam (Zelf denk ik dat ie helemaal niet heeft gewerkt maar is gaan oefenen in Bisonspoor).

De eerste pot was tegen VVZA. Al snel was duidelijk dat we die wel konden hebben. We scoorden makkelijk en de aanval liep als een gesmeerde machine. Verdedigend was het echter nog niet helemaal op orde. Onze verdedigers hadden zo veel vertrouwen in de winst dat ze zelf ook een beetje mee gingen aanvallen. Dit
maakte dat we toch nog 2 goals tegen ontvingen en met 5-2 de winst mochten incasseren. Altijd lekker. Zeker als ook nog de zon schijnt, het windje lekker zacht is, de limo koel en de koffie bruin.

De tweede pot was alweer een heel stuk beter. Verdedigend hielden we de zaak nog niet helemaal dicht maar de organisatie was beter en we werden niet overlopen. Aanvallend ging het net zo goed en ook hier wisten we tegen de jongens uit het verre Bennekom de winst te pakken. Dat schoot lekker op, 2 gespeeld 2 gewonnen.

Na een welverdiende pauze in het nog altijd schijnende zonnetje (ik heb stug volgehouden dat het zou gaan regenen) wisten we dat de laatste twee partijen de moeilijkste zouden zijn.

We hadden de tegenstanders natuurlijk zien spelen en het venijn zat hem deze keer in de staart. Als derde partij moesten we tegen PVC (rare naam voor een club, heeft een milieuonvriendelijke bijsmaak…) Na 3 minuten kregen deze jongens een vrije trap die ze wisten te verzilveren. Oei…0-1 achter. De rest van de wedstrijd waren we stukken beter. Zij hebben geen kans meer gehad en wij zeker wel 5 of 6. De bal wilder er maar niet in..Tot vlak voor het einde de 1-1 toch nog viel…pfff. De jongens hebben hard gewerkt en zeer goed gespeeld. We hadden deze wedstrijd kunnen winnen maar soms is het geluk net niet aan je zijde…

De laatste wedstrijd werd daarom cruciaal. VEP had nog alles gewonnen dus een gelijkspel was niet voldoende. Allen de volle winst zou ons de zege van het toernooi opleveren. Heel gemotiveerd gingen de spelers het veld in. Wat we nog niet wisten was dat het onze beste wedstrijd van de middag zou worden. We waren eigenlijk heer en meester. Onze combinaties liepen heel mooi. Langs de linkerkant van het veld wisten we de lange bal naar voren goed te gebruiken en na een minuut of 7 lag de eerste bal voor ons in het doel. Ook daarna kreeg Vep weinig kansen omdat onze verdediging stond als een huis en er fantastisch rugdekking werd gegeven. Na 15 minuten scoorden wij de 0-2 en wisten we dat de buit binnen was. Helaas had de coach van Vep toen zijn emoties niet meer helemaal in bedwang en meende hij onze spelers te moeten gaan coachen. Gelukkig wisten we ook deze strategie ongedaan te maken en hebben we de wedstrijd heerlijk uitgespeeld.

Onder luid gezang verlieten we het veld richting de kantine om onze 1e prijs op te halen. Een mooie beker die door Danny in ontvangst werd genomen en nu een rondreis langs 9 jongensslaapkamers in Breukelen gaat maken.

Wat een heerlijk succes om het seizoen mee af te sluiten. Onder het genot van patat, snacks en Queens ‘We are the champions’ hebben we zeer gezellig met elkaar nagepraat. Bij deze wil ik namens Marc en mezelf de ouders en kinderen nogmaals hartelijk danken voor de mooie woorden en cadeaus die we hierbij in ontvangst mochten nemen.

Het bowlen was vervolgens ook een groot succes en toegegeven: de training van Marc had resultaat! Hij wist het bowlen te winnen.

Ik wil alle jongens en ouders van de E2 bedanken voor een heel erg leuk, sportief en gezellig seizoen!

Ernst Bouweriks