Geslaagd E1 toernooi bij FC Breukelen

Prachtig weer, goede tegenstanders, prima scheidsrechters en een strakke leiding van de organisatie. Voetballen op het hoofdveld van FC Breukelen, wat wil een voetballer nog meer! Al weken waren ze er mee bezig, een toernooi met bijna allemaal hoofdklassers, alleen FC Breukelen en CDW waren in dit deelnemersveld 1ste klassers.

Al een keer een oefenwedstrijd gespeeld in de winter tegen Geinoord die op het toernooi ook aanwezig was, deze werd toen nog met 8-1 verloren. De jongens wisten wat ze konden verwachten en waren daardoor tot het uiterste gemotiveerd. De eerste wedstrijd tegen CDW begon veelbelovend, een duidelijk overwicht en behoorlijk wat kansen, maar eindigde uiteindelijk toch in een 1-1.

De tweede wedstrijd tegen Geinoord, ook deze wedstrijd had in het voordeel van onze eigen jongens moeten uitvallen. Met veel strijd en gelijk druk zetten op de tegenstander had de E1 van FC Breukelen een licht overwicht. Maar helaas eindigde deze wedstrijd ook in een 1-1 gelijkspel.

De volgende 2 wedstrijden tegen UVV en Fortuna (uiteindelijke winnaar van het toernooi) werden verloren met respectievelijk 2-0 en 4-1. Waarbij gezegd moet worden dat deze 2 teams toch duidelijk een maatje te groot waren, zowel voetbaltechnisch als op fysiek gebied, want wat waren sommige jongens groooooot en niet alleen bij deze 2 teams.

Dus na 4 wedstrijden pas 2 punten werd de gedachte bijna waarheid, met andere woorden; we zouden toch geen laatste worden in onze poule?

Met nog 1 wedstrijd te gaan tegen Roda 23 werd alles uit de kast gehaald.

Sam die uitstekend keepte (eigenlijk het hele toernooi), Jordi en Danilo die samen de spitsen in bedwang hielde (ook wel de muur genoemd) en zich daarbij ook nog eens met de aanval bemoeide. Floris, Didier, Emre en Jochem die samen de één na de andere aanval verzorgden. En Mees(vervanger van Job) en Jordi die samen constant voor de keeper opdoken. Het werd dan uiteindelijk ook 6-2 voor E1 van FC Breukelen en dat binnen het kwartier!

Een uitstekende wedstrijd jongens, en er moest door de organisatie ook flink gerekend worden wat uiteindelijk de stand was geworden in onze poule. De E1 eindigde op een gedeelde derde plaats achter Fortuna en UVV, maar door een beter doelsaldo mocht de E1 strijden voor een 5de of 6de plaats.

De finaleronde werd gespeeld tegen de nummer 3 van de andere poule en dat was Sporting 70. De wedstrijd begon en werd feller en feller en de duels harder en harder, want beide teams gingen voor de overwinning. Mees moest geblesseerd het veld verlaten na een harde overtreding en de keeper van Sporting moest verzorgd worden na een harde botsing met Jordi. Het stond toen al 1-0 voor Sporting maar door de vele blessures en een strak tijdschema duurde de wedstrijd ongeveer 10 minuten.

Helaas voor ons, want we waren zeker niet minder dan Sporting.

Maar een uiteindelijke 6 plaats voor de E1 van FC Breukelen was toch meer dan verwacht. Of kunnen jullie toch beter voetballen dan jullie zelf wel eens denken?!

Jongens, we hebben van jullie genoten van jullie inzet en strijd.

De Trainer

p.s. een dikke pluim voor de organisatie het was een prachtig en leerzaam toernooi.