D1 laat zich gelden op sterk toernooi in Huizen!

Op het sterk bezette toernooi in Huizen heeft onze D1 als enige tweedeklasser (tussen drie eersteklassers) een uitstekende indruk achtergelaten door ongeslagen de tweede plek op te eisen.

We moesten al voeg uit de veren op deze mooie tweede pinksterdag, op Willem na was iedereen op tijd. Gelukkig werd Willem nog op tijd in Huizen afgeleverd en kon uiteindelijk ook Justin toch nog aanwezig zijn zodat we compleet en fit aan het toernooi konden beginnen.

De openingswedstrijd was tegen de D1 van AFC Quick 1890 uit Amersfoort. Geëindigd in de middenmoot zou dit een mooie graadmeter zijn of wij ons op 1e klasse niveau hadden kunnen handhaven. En dat hadden we zeker gekund! Met lekker fris voetbal werd Quick de gehele eerste helft op eigen helft vastgezet en werd eigenlijk alle hoeken op gespeeld. De 1-0 lag er dan ook al snel in door een goal van Justin, zo eentje die we al zo vaak hebben gezien…..Deze goal werd gevold door een handvol kansen van Mitchell (2x) , Olivier en afstandschoten van Niels en Douwe, allen zonder succes!

De tweede goal van Justin was een kopie van de eerste; na uitstekend voetbal op het middenveld werd hij door Niels aangespeeld en kon hij op snelheid en kracht langs z’n directe tegenstander op de keeper af lopen; 2-0. Uit een corner maakte Mitchell de 3-0 met een prachtige kopbal en of het nog niet genoeg was maakte Olivier nog voor de rust (we speelden 2 x 15 minuten) de 4-0. Uit een messcherpe aanval en dito voorzet van links kon hij vol uithalen, onhoudbaar voor de arme keeper van Quick. De tweede 15 minuten namen we wat gas terug en werden Justin, Mitchell en Junior alvast hun wisselbeurten gegund. Quick moest nu natuurlijk wel even wat gaan laten zien en deden dan ook wat terug. Met wat meer drang naar voren werden een paar speldenprikjes uitgedeeld, de wedstrijd zal natuurlijk allang in de zak! De 4-1 viel door een goede uithaal vanaf rechts waarin een vervelende stuiter zat. Gino bracht de 5-1 op de borden na weggestuurd te zijn door Olivier; met een droge knal verdween de bal over de uitgekomen keeper. Eindstand 5-1, FC Breukelen had hun visitekaartje afgegeven en de andere tegenstanders begrepen dat er serieus rekening met dit team gehouden moest worden.

De tweede wedstrijd tegen Huizen D1 bleek dit dan ook. Huizen had hun eerste wedstrijd tegen VVZ kansloos met 3-0 verloren en moesten winnen om nog een rol van betekenis te spelen. Met fel spel en soms wat onbehouwen ouderwets “kleunwerk” wisten ze ons niet echt in het spel te laten komen. We hadden weliswaar wat overwicht maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het maar niet. Breukelen kroop zelfs nog even door het oog van de naald toen de bal nog van de lijn gehaald kon worden. De 0-0 was wellicht een terechte uitslag maar daarmee hadden we het onszelf wel lastig gemaakt om de eindoverwinning in de wacht te slepen. Immers moesten we de laatste wedstrijd tegen het sterke VVZ’49 D1 nu winnen in plaats van gelijkspelen…De tweede plek kon ons nauwelijks meer ontgaan!

Dat dit geen gemakkelijke opgave was bleek uiteindelijk in deze “finale” om de eerste plek. Konden we de eerste helft prima partij bieden waarbij over en weer doelrijpe kansen waren en het krachtsverschil nauwelijks zichtbaar was, de tweede helft was duidelijk voor VVZ! Het was dat Jesse zeer alert en uitstekend stond te keepen, anders waren wij zeker op een terechte achterstand gezet. Met een paar “katachtige” reacties ronselde hij de bal uit het doel en zo bleven we toch tot het einde in de race ! We moesten maar hopen op een snelle counter en zo misschien een beetje geniepig de overwinning pakken….en dat lukte bijna nog twee minuten voor tijd toen Olivier net te kort kwam om z’n schoen goed onder de bal te krijgen. Zo eindigde deze wedstrijd ook in een doelpuntloos gelijkspel en ging de eindoverwinning verdiend naar VVZ’49.

FC Breukelen D1 kon echter met opgeheven hoofd van het veld stappen. Zij hielden zich moeiteloos staande op het eerste klasse niveau, een niveau waarop wij graag hadden willen acteren. Nu promotie aanstaande is (donderdag 27 mei a.s. de laatste promotiewedstrijd tegen Legmeervogels – vertrek 17.45 uur vanaf FCB) kan de D1 van volgend jaar in ieder geval laten zien dat deze club met ambities daar thuishoren. Complimenten van de tegenstanders werden aangehoord, ongeslagen en een knappe beker rijker (wel een beetje klein zo naast die KNVB Districtsbeker…;-)).

Volgende week het laatste toernooi bij OSM 75, wederom een krachtmeting op eerste klasse niveau, we hebben er vertrouwen in en wellicht zit er deze keer een stuntje in !

24 mei 2010; Jeugdtoernooi in Huizen: 2e plaats voor FC Breukelen D1