D1: Promotie veiliggesteld!

En alweer een wedstrijd…..Tja, als je goed bent, alles wint kom je ver in de KNVB beker, win je em zelfs, wordt kampioen en moet je vervolgens nog eens een nacompetitie spelen voor promotie naar de eerste klasse…!

Op zich natuurlijk allemaal geweldig, we beginnen echter wel te merken dat onze jongens inmiddels snakken naar het einde van het prachtige seizoen.

Vanavond dan de laatste wedstrijd van belang, 1 puntje (gelijkspel) zou genoeg zijn tegen dit op papier veel zwakkere tegenstander uit Uithoorn. Dat het geen probleem zou worden hadden de jongens ook wel gezien en aan de anders zo goede instelling mankeerde wel het een en ander vandaag! Ondanks dat was het klasseverschil erg groot en kreeg Breukelen binnen de eerste 10 minuten 6 a 7 100% kansen welke allemaal om zeep werden geholpen (ook dit mogen we bijzonder noemen…). We zullen verder geen namen noemen maar het was een collectief falen in de voorhoede..

Legmeervogels kwam vervolgens een klein beetje onder de druk vandaan en kreeg pardoes twee keer de mogelijkheid om van afstand te schieten. Beide ballen werden keurig door onze betrouwbare doelman gevangen en uit een corner was het in de 16e minuut dan eindelijk raak door een kopbal van Mitchell: 0-1! Toen drie minuten later de 0-2 viel door een snelle aanval en harde lage schuiver in de hoek van Justin dachten we snel uit te kunnen lopen naar een comfortabele ruime ruststand. Het kruit bleek echter al verschoten… de legio kansen werden niet benut en het leek wel of iedereen de bal express naastschoot of dat we de keeper een beetje aan het inschieten waren …De ruststand bleef uiteindelijk op de 0-2 steken.

Als we soms dachten dat we dat de tweede helft wel eventjes anders zouden doen dan hebben we het helemaal mis. Het aantal scoringskansen stapelden zich op, niet eentje werd er meer benut!!! Ongelofelijk maar John had wel 62 kansen gezien…..Nu twijfelen wij sowieso al een beetje aan het rekenvermogen van deze trainer, toch zal hij er niet heel veel naast hebben gezeten..

Dat Legmeervogels nog een doelpunt maakte (uit een corner) mag op zich een wonder heten en dan lijkt het met een eindstand van 1-2 alsof het heel spannend is geweest… Nou dat was het echt niet 1 seconde…Veruit de minste wedstrijd van het seizoen, niet onbegrijpelijk overigens. De krachten zijn weggevloeid, er stond bij voorbaat al vast wie er zou promoveren. Jongens, wederom gefeliciteerd, deze keer met de promotie!

Volgend jaar mag de nieuwe D1 z’n kunsten laten zien in de 1e klasse, John zal de komende weken de voorlopige selectie gaan samenstellen met als doel lekker mee te draaien en zich minimaal te handhaven. Voor degene die overgaan naar de C-pupillen volgen er nog 3 selectietrainingen!

A.s. zondag sluiten we het seizoen officieel af met nog een mooi toernooi bij OSM’75. 4 wedstrijden tegen twee tegenstanders! Het zal nog best pittig worden maar ik ben er van overtuigd dat jullie nog 1 x willen laten zien dat jullie echt goed zijn! Nog 1 x (in 4 wedstrijdjes dan) volluit??? Eerste wedstrijd is om 10.00 tegen OSM D1, we verzamelen om 09.00 uur bij FC Breukelen.

27 mei 2010; Legmeervogels D4 - FC Breukelen D1: 1-2 (0-2) en 62 kansen….