D1 op de drempel van promotie na 1-5 bij AS’80!

Voor de tweede promotiewedstrijd moest onze D1 vandaag afreizen naar Almere-Stad. De tegenstander heette AS’80 en het team zou de D4 zijn welke eerder deze week Omniworld met 5-1 thuis had verslagen. Met ieder een overwinning op zak dus een hele belangrijke wedstrijd in de strijd om promotie naar de eerste klasse. Waar we al een beetje bang voor waren bleek al snel; het AS’80-team wat op het veld stond was niet de D4 maar de D1 (zie http://d-1as80.ditismijnteam.nl)

De eerste helft was een aardig schouwspel, niet echt goed voetbal, wel strijd en iedereen moest wel vol aan de bak! Vooral de snelle buitenspelers gaven onze backs handen vol werk, de ene na de andere sliding moest worden ingezet op dit toch niet al te beste kunstgras. Rode knieën en schaafwonden waren dan ook het gevolg. Halverwege de eerste helft kon Justin een fout in de verdediging van AS80 koelbloedig afstraffen: 0-1

Direct daarna leek AS’80 de gelijkmaker aan te tekenen: na slecht wegwerken belandde de bal in de voeten van een AS’80 aanvaller die vrij mocht doorlopen. Met een lage schuiver klopte hij onze keeper Jesse, z’n inzet belandde echter op de paal waarna er alsnog kon worden opgeruimd. De strijd ging door en werd soms iets te fel. De verder prima leidende scheidsrechter (klein foutje op het eind) liet behoorlijk wat toe en sprak Mitchell aan op z’n commentaar hierover. De 0-2 viel in de 23ste minuut en kwam wederom op naam van Justin die z’n direct tegenstander passeerde en geen moeite met de keeper had: 0-2. Weer direct daarna was het AS’80 die het “houtwerk” raakte, deze keer de lat en zo kropen we een aantal keren door het oog van de naald. Een tweetal 100% kansen op de 0-3 lieten we liggen na goede acties van Max en Martijn..Met de 0-2 ruststand mochten we eigenlijk best gelukkig en tevreden zijn, het had net zo goed andersom kunnen wezen.

De tweede helft werd er wat beter gespeeld en konden we vrij eenvoudig overeind blijven. Voorin werden we scherper en de 0-3 viel dan ook vlot toen Mitchell met een prachtige steekpass Justin aanspeelde die z’n derde treffer kon noteren. Wederom direct daarna (wat is dat toch…?) viel er een tegentreffer. Op links werd er doorgebroken en volgde er een voorzet. Jesse werd enigszins gehinderd en wat gelukkig belandde de bal uiteindelijk bij de spits die kon binnenwerken: 1-3 en dus was het toch nog niet “gespeeld” ..

Dat leek wel zo te zijn toen we en terechte penalty kregen toegewezen! Olivier mocht hem nemen en wat op de training altijd zo goed gaat ging nu mis…Het slappe schot kon tot corner worden verwerkt en even leek het erop dat AS80 hieruit moed zou putten. Toen Mitchell geblesseerd uit moest vallen (heupwond) had het nog link kunnen worden…maar gelukkig maakte Justin met een snelle uitbraak en mooi “stiffie” aan alle onzekerheid een einde: 1-4. Toen de scheidrechter 1 minuut voor tijd een handsbal van Breukelen over het hoofd zag en Justin weer mocht uitbreken werd de eindstand van 1-5 bereikt. 5 doelpunten voor Justin!! Super natuurlijk, hij maakt in zulke wedstrijden het verschil maar er waren ook een paar momenten dat de bal even breed had gekund.

Of het nou de D1, D2 of D4 was, uiteindelijk niet meer belangrijk, die 1-5 zat in de tas en promotie lijkt daarmee aanstaande. De laatste promotiewedstrijd is donderdag 27 mei tegen Legmeervogels D4 (we zien wel…). Het terrein ligt ons met de bekertriomf nog vers in het geheugen…;-)

Tweede pinksterdag het prestigieuze toernooi in Huizen, lekker vrijuit voetballen en vol aan de bak tegen 3 eersteklassers. Ben benieuwd hoe we ons staande weten te houden….! We vertrekken al vroeg (07.45 uur) en je zult de spelers direct herkennen!!). Nu kunnen we daar moeilijk over gaan doen, voor dit team wat ook in de tweede klasse uitkomt natuurlijk ook een unieke mogelijkheid om de stap omhoog te maken en……het schijnt allemaal te mogen….! Wederom dus weer een moment om werkelijk te laten zien wie de promotie nou werkelijk verdient!

22 mei 2010; AS’80 “D4” - FC Breukelen D1: 1-5 (0-2)