D1 grijpt de KNVB-Beker in een prachtige finale!

FC Breukelen D1 heeft vandaag een geweldige en unieke prestatie geleverd door na het kampioenschap ook beslag te leggen op de KNVB-Beker, ook wel genoemd “de dubbel”!

In een zware finale trok onze D1 uiteindelijk met 5-3 aan het langste eind tegen een goed voetballende ploeg; ASV De Dijk D1. Onze boys werden gesteund door een in grote getale opgekomen publiek uit Breukelen waarvoor dank namens het team! Ook onze tegenstanders hadden veel supporters meegenomen en dat gaf een echte finale sfeer, gelukkig bleef alles gezond sportief.

Helaas konden Willem en Gino door een vakantie vandaag niet van de partij zijn…

De D1 begon erg nerveus, toch wat onder de indruk van alles, de Dijk zette direct druk op de verdediging. Met wat kunst en vliegwerk werd een snelle tegentreffer gelukkig voorkomen. In de daaropvolgende aanval van Breukelen was het echter direct wel raak: Justin kapte op links naar binnen en besloot van grote afstand te schieten. Met een prachtige knal krulde hij de bal in de uiterst rechter bovenhoek, een kansloze keep(st)er achterlatend: 1-0 !! Wat een begin!

Een domper voor de Dijk die het er echter niet bij zou laten zitten. Met goed voetbal en overtuiging gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Steeds een stapje feller en sneller namen zij bezit van het middenveld, onze jongens moesten alle zeilen bijzetten. De verdediging bleef redelijk probleemloos overeind, een schot uit de tweede linie werd echter van richting veranderd…….Jesse reageerde nog alert, wist z’n vingertoppen nog net tegen de bal te krijgen maar de bal ging via de paal alsnog het doel in: 1-1 !

Alhoewel terecht was de manier waarop toch even een “tikkie” die we qua veldspel in de eerste helft niet meer te boven kwamen. De Dijk zette ons verder onder druk en Breukelen kwam er slechts met een paar counters een paar keer gevaarlijk uit. Verder dan een schot op de lat kwam de Dijk echter niet en zo werd de rust gehaald waarin het nodige gezegd zou worden.

Het begin van de tweede helft leek in eerste instantie een voortzetting van de eerste helft, een beter spelend De Dijk, Breukelen kwam niet in haar spel. Na goed doorgaan op de verdediging wist de spits van De Dijk dan toch toe te slaan en was iedereen net even te snel af: 2-1, de wedstrijd leek op dat moment nog absoluut de verkeerde kant op te gaan….

Met nog 20 minuten op de klok begon Breukelen dan eindelijk te voetballen. Op het middenveld werd feller gespeeld, Justin werd een paar keer weggestuurd en Olivier begon beter te kaatsen! Achterin hadden we het wel onder controle en zo werd De Dijk duidelijk gemaakt dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Door mooi kaatswerk werd Mitchell vrijgespeeld en kon beheerst de gelijkmaker binnen tikken: 2-2! Dit gaf de nodige extra energie en geloof, Breukelen nam de wedstrijd volledig over..

Kort na de gelijkmaker was het Olivier die met buitenkant voet verwoestend uithaalde en de 3-2 liet noteren, het publiek ontplofte, Breukelen had het nu in eigen hand, De Dijk was even van slag en Breukelen rook dat ze nu moesten doordrukken.

Toen Justin wederom was doorgebroken op links zag hij in z’n ooghoek Olivier mee opkomen en legde de bal keurig af. Olivier maakte geen fout en leek met de 4-2 de beslissing te hebben gemaakt met nog een 8 minuten op de klok. De Dijk gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde uit een corner waarbij er vrij ingekopt mocht worden de 4-3. Met nog 5 minuten te spelen werd het dus nog even “billenknijpen” totdat 2 minuten later Nik een afgeslagen corner op z’n slof nam en de beslissing in de verre hoek knalde: 5-3 !

Deze keer kwam de overwinning niet meer in gevaar en gaf de Dijk zich gewonnen. Toen het laatste fluitsignaal klonk vielen de spelers elkaar in de armen en werd er feest gevierd! Een geweldige finale met Breukelen als de gelukkige winnaar. Complimenten voor de tegenstander die wellicht iets te weinig kreeg voor hun goede spel, jullie zullen begrijpen dat wij daar niet om treuren….;-)

Mannen, een superprestatie – jullie mogen hier echt trots op zijn!! Met een mooie beker, bloemen (waar de Dijk voor had gezorgd) en medailles werd er toeterend naar Breukelen gereden. De dubbel is binnen, een kroon op het werk van John en jullie als spelers, geweldig!

Het mooie seizoen zit er nog niet op, we moeten er nu nog voor zorgen dat de D1 van volgend jaar een trede hoger kan gaan spelen! A.s. dinsdag spelen we de eerste promotiewedstrijd tegen Omniworld, thuis om 19.00 uur – verzamelen om 18.15 uur, nu eerst ff genieten!

15 mei 2010;Bekerfinale District West 1 :FC Breukelen D1- asv De Dijk D1: 5-3 (1-1)