Breukelen E1 grijpt verdiend toernooizege in Loosdrecht

Zaterdag 15 mei heeft de E1 na drie spannende wedstrijden van 30 minuten, de eerste prijs behaald! De eerste wedstrijd speelden zij 3-3 tegen Eemdijk. De tweede wedstrijd 2-2 tegen de felle tegenstander FC Loosdrecht. De laatste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Brederodes. Het team was ontzettend blij met de behaalde beker, en terecht! Knap gedaan jongens!

Verslag hieronder van Richard Janssen

De E1 van ons FC Breukelen heeft zaterdag 15 mei van zich laten spreken op een toernooi in Loosdrecht. Er was een groep geformeerd met E1-ploegen die in de eerste klasse spelen, dus tegenstanders van een behoorlijk niveau. De tegenstanders waren Brederodes uit Vianen, VV Eemnes (uit Eemnes natuurlijk) en de organiserende club VV Loosdrecht zelf. De wedstrijden duurden elk 25 minuten (en soms nog zelfs langer) wat een behoorlijke aanslag op de conditie van de jongens was.

De eerste pot was tegen ’t ons onbekende Eemnes. Hoewel Breukelen de sterkere leek, scoorde Brederodes vrij gelukkig de 0-1. De “onzen” lieten zich niet van de wijs brengen en Jochem schoot hard onderkant lat in na goed voorbereidend werk van Emre en Job. Kort daarna kopieerde Job dit doelpunt, zodat er een 2-1 voorsprong ontstond. Ook Eemnes gaf niet op en begon aan te dringen. Het resultaat was de gelijkmaker en zelfs een voorsprong van 2-3. Alle supporters van de E1 hadden de hoop al opgegeven, totdat Jochem met een ”Lucky” voorzet de keeper van Eemnes verschalkte; 3-3. Een gelijkspel waar iedereen zich in kon vinden.

De tweede pot was tegen Loosdrecht, met wie Erno Grilk (de coach van onze E1) een speciale relatie heeft; ze kennen elkaar niet, maar toch communiceren ze met elkaar langs en op (!!) het voetbalveld. In dit duel was Breukelen de bovenliggende partij, maar door het slordig afwerken van de kansen eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Job scoorde 2 maal en kreeg daarna zelfs persoonlijke mandekking van de beste speler van Loosdrecht. Daarmee was de angel uit de aanvalslinie van Loosdrecht, maar wij kwamen ondanks prachtig uitgespeelde kansen niet meer tot scoren. Een schot op de paal van Job en een kopbal van Emre vlak langs de paal zorgden dus ook niet voor de eigenlijk verdiende overwinning.

De derde wedstrijd zou beslissend worden, omdat de andere ploegen ook weinig punten hadden verzameld. Van de 4 wedstrijden die gespeeld waren, eindigden er 3 als een gelijkspel. De tegenstander Brederodes uit Vianen moest afgetroefd worden, omdat zij als enige een wedstrijd hadden gewonnen. Dat leek er niet op nadat Brederodes na 5 minuten op een 0-1 voorspong was gekomen. Onze jongens lieten ons lang wachten en pas 5 minuten voor het einde van de wedstrijd zetten ze aan voor een aanvalsoffensief. Na mooi combinatie spel van achter opgezet door Danillo en Jochem, werd wederom Job gelanceerd die de kans foutloos verzilverde. In de laatste minuten besloot coach Erno te kiezen voor een “Alles of Niets”-taktiek. Erno leefde zeer sterk mee en liet zich verleiden tot een verbale reactie op een scheidsrechterlijke dwaling, die door een speler van de tegenstander sportief werd opgelost. Door het offensieve spel moesten Sam, Jordi Grilk, Danillo achterin alle zeilen bijzetten om tegendoelpunten te voorkomen. Floris, Didier en Jochem liepen op het middenveld van voor naar achter en andersom om overal en nergens te zijn. Job, Jordi Hahury en Emre probeerden uit elke positie te schieten om die zo nodige treffer en verdiende voorsprong te realiseren. En dat lukte in de laatste minuut; Emre scoorde de bevrijdende treffer!

Omdat Loosdrecht een overwinning boekte tegen Eemnes, won onze E1 de beker!

Ploeg Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten
FC Breukelen 3 1 2 0 5
Loosdrecht 3 1 1 1 4
Brederodes 3 1 1 1 4
Eemnes 3 0 2 1 2

Alle supporters complimenteren de E1 met de toernooizege, maar ook met de wijze waarop deze zege tot stand kwam; door er voor te knokken, een goede techniek en een steeds beter wordend samenspel.

Volgende week graag weer zo’n voorstelling, maar dan tegen enkele hoofdklassers. Succes!!!