Breukelen F2 pakt weer 3 punten

Breukelen F2 kreeg zaterdag 1 mei de tegenstander Hertha uit Vinkeveen op bezoek. Op deze internationale dag van de arbeid stond al vast dat er gewerkt moest worden om punten te pakken. Ze moesten ’t namelijk stellen zonder een aantal basisspelers en hun teamchef Jürgen.

Daan de keeper was op vakantie, net zoals Jurriaan. De teamchef was op vakantie gestuurd door een unaniem besluit van de raad van bestuur van de F2 (dit zijn de ouders van de spelers). Na 2 opeenvolgende verloren wedstrijden tegen SV Maarssen en Victoria was hij toe aan een sabbatical van een week (voor de duidelijkheid: dit is een grapje, want deze verslaggever wil niet nog een keer gecensureerd worden). We mogen echter niet voorbij gaan aan het feit dat er 2 geheime F1-wapens achter de hand werden gehouden; Vincent en Ruben.

Vanaf de eerste minuut zette de F2 druk op het doel van Hertha. De benauwde overwinning van 2-3 uit bij Hertha van enkele weken geleden was een goede les om de zaken dit keer anders aan te pakken. Tommie stond zijn mannetje als goalie, Yme en Rick vormden de verdediging, Matt en Destin bezetten het middenveld, Pim en Olivier zorgden voor de aanvallende impulsen.

Na enkele mooie combinaties kreeg Olivier vrijbaan op de rechterflank en schoot de bal over de keeper magistraal in de lange hoek, 1-0. Hertha gaf de moed niet op en bleef zoeken naar hun openingstreffer, maar goed verdedigend werk van Vincent voorkwam de gelijkmaker. Yme kreeg een tweetal mooie kansen, maar helaas mist hij nog de koelbloedigheid van een goalgetter, daarentegen zijn verdedigend werk was van uitzonderlijke klasse. Zowel zijn tegenstander, als ook die van Rick en Matt zullen vanavond nog een slapeloze nacht beleven.

Ook Ruben voelde zich bij zijn invalbeurt meteen als een vis in het water en samen met de andere jongens zorgde hij voor het nodige gevaar voor het doel van Hertha. Het resultaat bleef niet lang uit; ook Destin schoot prachtig en onhoudbaar in, 2-0.

De rust werd gebruikt om de jongens nog slechts kleine aanwijzingen te geven, want er werd goed gevoetbald. Na rust ging de F2 verder waar ze aan het eind van de eerste helft gebleven was; de aanval zoeken en de voorsprong verder uitbouwen. Olivier kwam na een voorzet van Pim als overwinnaar uit een scrimmage voor het doel van Hertha en scoorde de 3-0.

Pim en Destin waren nog een keer gevaarlijk en hadden de 4-0 op hun schoenen liggen, maar het was Ruben die na een mooie solo-actie voor deze eindstand zorgde. Tommie hoefde als doelman slechts een enkele keer corrigerend op te treden. Soms brak de tegenstander toch door, maar dan kon hij vertrouwen op de snelheid van verdediger Vinvent.

Jongens van de F2, jullie hebben ons weer een mooie zaterdagochtend bezorgd, ondanks het regenachtige en druilerige grijze weer. Bedankt voor deze voetbal-voorstelling en tot volgende week bij de afsluiting van de competitie.